| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2007-01-08 02:35:47
A nie przełącza Ci się czasem zaraz po rozruchu na gaz??...bo jeśli tak to jesteśmy w domu ![]() |
Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2007-01-08 07:10:07
No wlasnie. Jk jedziesz powiedzmy 1km gdzies i wlaczysz gassss to zgaś auto nie na gazie a na paliwie - przelacz na bene na postoju juz i poczekaj pare sekund i zgas. Auto odpali normalnie. |
BRom 1,5 16V LPG B-B k/gm KOZY | 2007-01-08 09:59:16
Jeżeli masz emulator wtrysku to tam szukaj przyczyny.Podejrzewam złą regulację ,gaz z PB zachodzi na siebie i powstaje bogata mieszanka co powoduje duszenie sie silnika. |
![]() maru71 Deawoo Espero kozienice | 2007-01-08 10:55:21 tommi3737 napisałes , ze wystarczy cofnąć kluczyk , poczekać i to u ciebie pare obrotów rozrusznikiem i ok u mnie to nie działa . musze ponownie chechłać i to sporo aby zapalił, i to jest bez różnicy ciepły czy zimny , przy tym się zaleje pare razy i taki finał, a pali za pierwszym razem, praktycznie od dotknięcia .
Regulowałem go u gazownika, muli mi też przy okazji za bardzo i to wszystko bez większych efektów. |
tommi3737 Klubowy Weteran Megane CC Łódź | 2007-01-08 11:42:19 chodzi mi o konkretnie abys po zgaszeniu(chodzi o sytuacje kiedy samochód zgasł ci nijako przez pomylke-nie o wylaczenie kluczykiem) silnika cofnął kluczyk do pozycji off-odczekal 3 sekundy przekrecil do pozycji zaplonu ale niezapalał przez 2 sekundy-powinnienes uslyszec dzwiek pompy paliwa przez okolo 2 sekundy-po uslyszeniu tego dzwieku przekrec kluczyk do konca i zapal
Zasada jest taka ze pompa paliwa po przekreniu kluczyka sie załącza i podaje paliwo przez okolo 2 sekundy aby wytworzyc cisnienie-ale aby po tym jak auto zgasnie"niechcący" pompa to paliwo podala musisz przekrecic kluczyk to pozycji off-odczekac kilka sekund i dopiero po tych kilku sekundach po ponownym przekreceniu kluczcka w pozycje do zaplonu pompa podaje paliwo!!!! Inna sprawa mozesz spróbowac potym jak ci auto zgasnie i bedziesz je probowal zapalic spowrotem dodac gazu podczas zapalania-u mnie to od razu skutkuje Pozatym uwazam ze niejest to az taki wielki problem i moze troche przesadzasz-wkoncu auto "niechcący " gasni ci pewnie rzadziej niz raz na tydzien czy raz na miesiąc-wiec problem pojawia sie niezwykle rzadko-poprostu moze musisz sie podszkolic z ruszaniem esperalem. jeszcze jedna rzecz-skoro mówisz ze taka sytuacja ma miejce po tym jak jeździsz na gazie to spróbuj samemu specjalnie zgasic auto na benzynie i zobaczyc czy również bedziesz mial takie problemy z odpaleniem. [ wiadomość edytowana przez: tommi3737 dnia 2007-01-08 11:43:47 ] |
![]() Zwierzu Octavia 2 Warszawa | 2007-01-09 18:00:12 Posłuchaj kolegi BRom dobrze na tym wyjdziesz mialem dokladnie to samo.
Pozdrawiam |
![]() maru71 Deawoo Espero kozienice | 2007-01-09 23:46:56 a właśnie , czy ja mam emulator wtrysku, wstyd się przyznac, ale nie wiem gdzie go szukać i jak wygląda |
![]() Zwierzu Octavia 2 Warszawa | 2007-01-10 21:09:30 Na poczatek proponuje żebyś napisał co to za instalacja gazowa ![]() |
![]() maru71 Deawoo Espero kozienice | 2007-01-11 23:22:27 Witam, mam Lovato. ale bez komputera |
AsterixGal ESPERO było :( Mazda 626 jest | 2007-01-12 07:09:43 Kolego, taka sytuacja jest czymś normalnym. Jedziesz na gazie, w dolocie masz mikser od gazu a za mikseram miesznke powietrze-gaz, więc po zgaśnieciu silnika ta miesznka dalej tam jest. Nie zniknie ot tak sobie. Jak próbujesz zapalać silnik korzystając z benzynki to na początku do cylindrów trafia miesznaka benzyny z tym co jest w dolocie powietrza, czyli miesznką powietrze-gaz ...jak to wszysto się wymiesza to na początku jest niepalne. Jak dolot powietrza oczyści się z miesznki powietrze-gaz, właśnie przy próbie odpalenia silnika, to samochód udaje się zapalić (mówie o odpalaniu na benzynie).
Im dalej masz mikser od komór spalania , tym dłużej musisz kręcic silnikiem aby zapalił. |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2007-01-12 11:37:40
Napisałem to samo tylko w duuuużo prostszej formie (bo nie potrafiłem tak jak Ty tego pięknie, technicznie wyklarować ) 2007-01-08 02:35:47...ale Kolega maru raczył zlekceważyć tom wypowiedź.../widać za przystępnie podane było / [ wiadomość edytowana przez: bogdan1 dnia 2007-01-12 11:54:13 ] |
![]() maru71 Deawoo Espero kozienice | 2007-01-15 23:34:11 Witam, dzięki panowie za wyjasnienie mojego problemu.
bogdan1 nie zlekceważyłem cie, tylko chciałem się dowiedzieć więcej na ten temat. pozdrawiam... |
maskekk Pzn | 2007-01-15 23:52:24 Masz slaba iskre, badz za dlugi czas wtrysku, na zimnym motorze latwo jest zalac silnik. |
![]() maru71 Deawoo Espero kozienice | 2007-01-16 12:25:01 czy on jest zimny czy gorący to tak samo. Chodzi mi o to . że jak go pale, juz ma załapać ( jeszcze nie chodzi ) i padnie to ponowny rozruch jest okropny. Ale jak chwile pochodzi i sam go zgasze , to ponownie z małym gazem i jest ok. |