Dobry montarz radia w Warszawie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Szukam solidnego fachowca lub firmy od montarzu radia. Kupiłem radio w Media Markt razem z montarzem. Ale dźwięk jest jak z kibla. Nie wiem czy to problem montażu czy jakości radia. Dlatego pilnie poszukuję niezależnego speca Warszawie.

Zapewne nie potrzebujesz speca od montażu, a porządnych głośników

Cytat:
2007-01-17 12:12:38, piotr_ek pisze:
Zapewne nie potrzebujesz speca od montażu, a porządnych głośników

Racja !
...Zmień głośniki w esperaku (przód szczególnie) , dołóż "gwizdki"

P.S. nie miałeś radia wcześniej czy nie zwróciłeś uwagi że w tamtym dżwięk też był jak z kibla?

Jest jakaś szansa że głośniki nie chodzą "w fazie"...jakoś tak to ocenił kiedyś elektryk u mnie w espero...po domowym montażu dosyć porządnego Kenwooda , pojawił się taki właśnie dziwny nieco odsłuch... przestawił jakieś kabelki i było very good

Cytat:
2007-01-17 12:50:58, bogdan1 pisze:
Racja ! ...Zmień głośniki w esperaku (przód szczególnie) , dołóż "gwizdki" P.S. nie miałeś radia wcześniej czy nie zwróciłeś uwagi że w tamtym dżwięk też był jak z kibla? Jest jakaś szansa że głośniki nie chodzą "w fazie"...jakoś tak to ocenił kiedyś elektryk u mnie w espero...po domowym montażu dosyć porządnego Kenwooda , pojawił się taki właśnie dziwny nieco odsłuch... przestawił jakieś kabelki i było very good

dokładnie - wg mnie też jeden z głośników ma zamienione kabelki i bas się znosi, stąd dźwięk może być jak z dziurki od klucza, jeśli do tego słuchając przez chwilę robi się niedobrze (dosłownie) to na 99% tak jest

ale moim zdaniem zle podpiecie glosnikow to nie wina montazysty..jesli w samochodzie byla standardowa kostka espero to facet po prostu wpial przejsciowke na iso i tyle..wiec instalacja musialabyc chyba wczesniej skopana

Miałem stare radyjko sony (bardzo proste). Grało nieźle ale było na kasetyi je zamieniłem na nowego Kenwooda z CD. i od tej pory kicha. Gościu który mi zakładał powiedział, że musi założyć kostkę ISO, bo soniak był "podpięty na krótko". Wyjechałem z warsztatu i myślałem, że jest źłe wyregulowane. Ale nic z tego. Wrażenie jakby radio jamnik grał na tylnim siedzeniu i to mono. Soniak grał normalnie.

Zrób tak : wymontuj radio, podłącz je w domu do jakiś porządnych głośników najlepiej kolumn - trochę sie pobawisz z kabelkami/przejściówkami radio-kolumny - ale to szczegół, ustaw je sobie "jak w kinie domowym" , odsłuchaj, popróbuj ..zobaczysz co jest grane. Zobaczysz co jest powodem miernej jakości dzwięku. Radio czy głośniki. Może się okazać, że głośniki które masz w esperaku, na skutek zmiennych warunków eksploatacji są do niczego. Ja tak miałem- od wilgoci powyginały się membrany.

Niestety nie dysponuję głośnikami dodatkowymi. Poza tym nie chce mi się wierzyć, że kolumny w trakcie montażu radia - około 20 minut zdążyły się zepsuć. Myśle że są dwie możliwości.
1. KENWOOD KDC - W4034A mimo iż kosztuje w promocji 500 złotych to jest szmelc,
2. albo nastąpił zły montarz.
W związku z tym jako że nie znam się na tym specjalnie szukam speca w tych sprawach.

Cytat:
2007-01-17 14:55:52, Ski pisze:
Niestety nie dysponuję głośnikami dodatkowymi. Poza tym nie chce mi się wierzyć, że kolumny w trakcie montażu radia - około 20 minut zdążyły się zepsuć. Myśle że są dwie możliwości. 1. KENWOOD KDC - W4034A mimo iż kosztuje w promocji 500 złotych to jest szmelc, 2. albo nastąpił zły montarz. W związku z tym jako że nie znam się na tym specjalnie szukam speca w tych sprawach.

nie wiem do jakiego stopnia sie nie znasz..ale jesli twierdzisz ze wczesniej bylo ok to wyglada na zle podpiecie i to wlasciwie na upartego mozesz zrobic samemu..wziac schemat wtyczki daewoo albo jak nie ma wtyczki to po kolorach kabli dojsc co jest co..i zobaczyc czy nie ma bledu..ewentualnie usmiechnac sie do kogos kto ma iso w samodzodzie i podpiac to radio w jego samochodzie..to zajmuje 30 sekund...

cholera jaki wysyp kaseciakow teraz a jak szukalem to tylko slawek mowil ze ma w ostatecznosci jak juz bedziesz na maxa zdesperowany to mozemy sie jakos na weekend umowic i moge na to zerknac..ale osobiscie wydaje mi sie ze nawet laik to zrobi

a moze ..pobaw sie faderem i innymi ustawieniami..byc moze defaultowo bylo co kijowo ustawione..a swoja droga..gdzie mieszkasz w wawie?

a tak z innej beczki..ja w esperaku mam kaseciaka ze zmieniarka i generalnie to nawet panela nie zdejmuje..a na noc samochod do garazu..natomiast teraz do drugiego samochodu wlasnie kupilem mp3..jeszcze nie zamontowalem bo..samochod stoi w nocy pod domem i tak sie zastanawiam jak to jest..wyjmuja teraz jeszcze takie rzeczy z samochodu? jak zostawiam radio bez panela to jest duza szansa ze mi gowniarz wytarga to z auta? pytam bo nie wiem...i troche sie boje...pal licho radio ale szkoda szyby i calego z tym zamieszania..jak wy robicie w duzych miastach na niestrzezonych parkingach?

[ wiadomość edytowana przez: qbaj dnia 2007-01-17 15:51:22 ]

Cytat:
2007-01-17 15:29:47, qbaj pisze:
a tak z innej beczki..ja w esperaku mam kaseciaka ze zmieniarka i generalnie to nawet panela nie zdejmuje..a na noc samochod do garazu..natomiast teraz do drugiego samochodu wlasnie kupilem mp3..jeszcze nie zamontowalem bo..samochod stoi w nocy pod domem i tak sie zastanawiam jak to jest..wyjmuja teraz jeszcze takie rzeczy z samochodu? jak zostawiam radio bez panela to jest duza szansa ze mi gowniarz wytarga to z auta? pytam bo nie wiem...i troche sie boje...pal licho radio ale szkoda szyby i calego z tym zamieszania..jak wy robicie w duzych miastach na niestrzezonych parkingach? [ wiadomość edytowana przez: qbaj dnia 2007-01-17 15:51:22 ]

Problem jakby mnie mniej dotyczy ale.... (chyba juz to pisywałem)
Ojciec przez wiele, wiele lat nie miał radia w samochodzie"bo ukradną" Wreszcie go namówiłem i se kupił jakiegoś soniaka z panelem. po miesiącu włamali mu sie do samochodu wybijając szybę. Radio wyjęli chyba łomem sądząc po śladach na desce (półrocznego) samochodu. Ale panela nie znaleźli. Wyrwali schowek, wypirzyli wszystko spod siedzeń i nic. Zmartwili sie bardzo i wyrazili ten swój żal wywalając wszystkie szyby. . Więcej już nic nie doradzałem.

Ja mam kenwooda, z odwracanym panelem (znaczy miał bo właśnie się zaciął) i bardzo sobie chwalę,. Jeszcze nikt sie nim nie zainteresował.

Cytat:
2007-01-17 17:36:51, Navi pisze:
Problem jakby mnie mniej dotyczy ale.... (chyba juz to pisywałem) Ojciec przez wiele, wiele lat nie miał radia w samochodzie"bo ukradną" Wreszcie go namówiłem i se kupił jakiegoś soniaka z panelem. po miesiącu włamali mu sie do samochodu wybijając szybę. Radio wyjęli chyba łomem sądząc po śladach na desce (półrocznego) samochodu. Ale panela nie znaleźli. Wyrwali schowek, wypirzyli wszystko spod siedzeń i nic. Zmartwili sie bardzo i wyrazili ten swój żal wywalając wszystkie szyby. . Więcej już nic nie doradzałem. Ja mam kenwooda, z odwracanym panelem (znaczy miał bo właśnie się zaciął) i bardzo sobie chwalę,. Jeszcze nikt sie nim nie zainteresował.

to mnie pocieszyles a to ze twojego nie wyjeli to raczej przypadek niz to ze nie jest dla zlodziei atrakcyjny..ot szczescie

Cytat:
2007-01-17 17:57:40, qbaj pisze:
to mnie pocieszyles a to ze twojego nie wyjeli to raczej przypadek niz to ze nie jest dla zlodziei atrakcyjny..ot szczescie

Nie. Na noc parkuję na posesji, a przez ostatnie kilka lat miałem biuro na terenie firmy gdzie był wartownik i wjazd tylko z przepustką.
Z ta atrakcyjnością też jest coś na rzeczy. parę razy zdarzyło mi sienie zamknąć auta nawet w centrumi i nic....

Navi czy masz takie radio?

Nie. Takie:

miałem kiedys obracanego krc 777 czt cos takiego
fajne radyjo

Powinni zakazać produkować takie choinki. Który kierowca jest w stanie rozpoznać te 10 czy 12 znaczników widocznych na fotce podczas jazdy?

Cytat:
2007-01-17 20:59:54, piotr_ek pisze:
Powinni zakazać produkować takie choinki. Który kierowca jest w stanie rozpoznać te 10 czy 12 znaczników widocznych na fotce podczas jazdy?

powtwierdzam-straszny ten kenwood naviego-bez obrazy

Ta, jasne. Safari rulezzz

Cytat:
2007-01-17 23:13:11, tommi3737 pisze:
powtwierdzam-straszny ten kenwood naviego-bez obrazy

taaak? to wez mi pokaz wspolczesne radio ktore jako tako wyglada? wszystkie radia to teraz cholerne choinki..sam mam od dwoch dni i mam bardzo mieszane uczucia..wlasnie dlatego szukalem starego kaseciaka bo kiedys radia byly proste i ergonomiczne

serio mowie pokaz mi sredniej klasy radio ktore ma sensowna ergonomie

Cytat:
2007-01-17 23:20:25, qbaj pisze:
taaak? to wez mi pokaz wspolczesne radio ktore jako tako wyglada? wszystkie radia to teraz cholerne choinki..sam mam od dwoch dni i mam bardzo mieszane uczucia..wlasnie dlatego szukalem starego kaseciaka bo kiedys radia byly proste i ergonomiczne serio mowie pokaz mi sredniej klasy radio ktore ma sensowna ergonomie

jako tako - np:
sony
blaupunkt