Czy można przełożyć kolumnę kierowniczą wyżej

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Jak w pytanku, interesuje mnie przełożenie kolumny kierowniczej w MKVII. Tzn. jest ona zamocowana na stałe i przytwierdzona 2 śrubami. Powyżej znajdują się natrasowane miejsca na otwory i tu pytanie czy wspomnianą kolumnę można przełożyc powyżej bez żadnych konsekwencji co do działania (i oczywiscie pasowania wszystkiego). Czy może ktoś z was to próbował zrobić?

Cytat:
2007-01-15 23:18:44, milosz61 pisze:
Witam Jak w pytanku, interesuje mnie przełożenie kolumny kierowniczej w MKVII. Tzn. jest ona zamocowana na stałe i przytwierdzona 2 śrubami. Powyżej znajdują się natrasowane miejsca na otwory i tu pytanie czy wspomnianą kolumnę można przełożyc powyżej bez żadnych konsekwencji co do działania (i oczywiscie pasowania wszystkiego). Czy może ktoś z was to próbował zrobić?

yyyy, pryma aprylis dzisiaj?

jesli wystarczy walka to czemu nie. tylko zebys sie nie zabil chlopie.

Cytat:
2007-01-16 12:08:56, wer1207 pisze:
jesli wystarczy walka to czemu nie. tylko zebys sie nie zabil chlopie.

siebie jak siebie - to już jego sprawa
gorzej jak kogoś na drodze zabije

Nikogo nie zamierzam zabić! Chyba, że ktoś jest chętny?! Dla mnie kierownica jest za nisko. Dlatego ciężko się wychodzi i wsiada do autka. Myślałem, że skoro wyżej( gdzie przytwierdzona jest kolumna kierownicy) są natrasowane otwory to można przełożyć tam kolumnę. to ułatwiło by poruszanie sie do autka i z autka. A tak przy moim wzroście jest trochę przy obecnym połozeniu trudno. Ale cóż, skoro wcześniej wypowiadajacy się "fachowiec" twierdzi, że nie to postanowię się do tego ustosunkować.

mając kombice moja kierownica mk5 była wyżej położona i bez problemu wsiadałem i wysiadałem. Później już w mk6 zwykłym 5drzwiowym miałem problem z wsiadaniem i wysiadaniem, mimo że była regulacja kierownicy. Uważam że w kombi albo było więcej miejsca albo kierownica była wyżej usytuowana.