Czujnik zamkniecia drzwi w accencie !

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam !
czy mial ktos problem z czujnikiem zamkniecia dzwi w accenciku ? u mnie od strony kierowcy nie dziala byl wymieniany i dalej to samo w pozostalych trzech dzwiach dziala i po otwarciu drzwi zapala sie swiatlo w kabinie oraz sygnalizyuje o otwarciu lub niedomknieciu na desce rozdzielczej. Chce teraz zmierzyc te wiazke kabla dochodzacego do drzwi miernikiem i posprawdzac czy jest tam jakies napiecie i w pozostalych dzialajacych takze by porownac. Co o tym myslicie ???

jestem ciekawy co odkryjesz, mam identyczny problem, tylko ze w Ponym przeczyść dokładnie blache do ktorej przyreca sie czujnik, moze tam jest rdza i nie ma masy

Miernikiem raczej napięcia nie znajdziesz bo tam powinna być masa otwarciu drzwi

Odkręć czujnik, odepnij przewód do niego doprowadzony i dotknij nim do pewnej (tylko pewnej) masy - jak się zaświeci to problem w wyłączniku, jak nie,to w instalacji.

tez miałem podobny problem-nie zapalała się kontrolka na desce i nie było oświetlenia a działał "dzwoneczek" otwarcia drzwi

Stwierdziłem że łatwiej przeciągnąć przewód z sąsiedniego czujnika(drzwi pasażera niż rozbierać deskę i część konsoli) i działa...