Mocowanie amortyzatora

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy mocowanie amoryzatora moze wydawac jakiś dzwięk jak jest padnięte??
Bo ja mam dziwne chrobotanie i nikt niewie co to moze byc a mianowicie wymienilem poduszki silnika bo myslalem ze to moze one a tu nadaj to samo hałas jest tylko na pierwszym i drugim biegu przy ostrym skręcie w lewo dzwięk ustaje stad moje przypuszczenia ze to moze poducha amorka bo wtedy prawa strona jest dociśnięta. NIewiem co mam robic pomocy !!!!

Ja miałem podobnie.
Na przejazdach kolejowych i nierównościach na drodze coś mi strasznie trzaskało.
Mechanicy obstawiali gumy na wachaczach, ale nikt nic nie "wymacał".
Jeden tylko podniósł auto do góry, zdjął koło i zaczął szarpać kolumnę McPersona i rzeczywiście miała luz.
Latała na lewo i prawo.
Koszt tych mocować to ok. 45 za sztukę i 100 mechanik za obie strony. Teraz mam spokój. Nic się nie trzaska - z wyjątkiem rodziny jak jadę za szybko

Wiesz mocowanie to ja sam wymieniam ale to nie trzaska tylko takie dziwne dzwieki wydaje bardziej jak by cos w rezonans wpadało akie chrobotanie albo charczenie i to tylko na 1 i 2 biegu i i to jest okropnie denerwujące.

Taki rezonans jak opisujesz to ja miałem w poprzednim aucie, ale przyczyną był poluzowany tłumik i napierdzielał o tylną belkę. Właśnie podczas ruszania z 1 lub 2 za zakrętem.
Musisz się wybrać na zwiedzanie Esperaka od spodu. Najlepiej we dwie osoby.
Jedna będzie dodawać gazu lub powolutku na półsprzęgle ruszać a Ty będziesz kukał z kanału co może się trząść.
Może wybadasz i opiszesz co było przyczyną - dla potomności

Widzisz to nie jest taie proste to jest strasznie dziwny przypadek podejrzewam ze to jakas pierdoła. A jezeli chodzi o kanał to juz dwa razy oblukalismy z kolega autko i wlasnie tak jak mówisz zaciągnąłem ręczny i ruszalem a on słuchał i to było słychac w srodku a na zewnątrz troche i to wlasnie słychac po prawej stronie. Jezeli sie dowiem z checią opisze dla potomności. Bede chyba musiał pogoni to autko.