MotoNews.pl

Swiatła drogowe BIG PROBLEM

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wiatm i prosze o pomoc jak ktos miał z czymś takim do czynienia a więc:

Chciałem sobie polepszyć i w światła drogowe wsadziłem żarówki 100 watt wiem ze to nie zgodne z instrukcja ale jak by co to bezpiecznik myśle padnie ale to nic pojeżdziłem jeden dziań i klapa padła jedna żarówka prawa ale komp nic nie pokazał tylko zobaczyłem przypadkiem smignołem wierc po druga a tu lipa wsadziłem i nic zarowka nie swieci komp nic nie pokazuje jak odłączam zaroiwke wtedy pokazuje ze spalona podłączam niby ok ale nie świeci po dłuższym czasie okazało sie ze też padł spryskiwacz znaczy sie włączam natrysk płynu na szyby i działa ale juz sie nie wyłącza ażdo czasu kiedy nie wyłącze zapłonu i tak bezpieczniki sa ok kable nie popalone i nic nie wiem czekam moze ktos juz odwalił juz taki numer pozdrawiam........

A tyle było na forum o zarowkach 100W i polepszaniu swiecenia..

Posprawdzaj przekazniki.

wszystko pieknie tylko nie mam zadnego schematu gdzie jekie przekazniki sie znajduja w e-34 a wszystkich nie wyciagne tyle ich jest ostatnio zakumałem ze jest z przodu pod maska kaseta sterujaca właśnie światłami ale nie widać tam zadnych uszkodzeń a przekażniki na płytce działaja tylko ta felerna żarówa nie swieci......wrrrrrrr