Pytanie jaki OLEJ

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak w temacie potrzebuje porady, wiem ze nie wymienia się w fordach oleju w skrzyni biegow, ale coś czuje ze u mnie by się przydało(RS rocznik 95), i jaki olej najlepiej zalać , kumpel zaproponowal mi że przywiezie mi z "Caterpillara" podobno najlepszy za 1litr 65zł
Nie, poważnie czy wymienić i co wlać ?

[ wiadomość edytowana przez: Berry dnia 2007-01-17 15:07:19 ]

jesli chcesz cos taniej to chyba nada sie tez
Mobil ATF 220 Dextron II kolor czerony ok 25 zł za litr

Ja ostatnio wlałem Valvoline 75W-90 (ok 40zł/l) i jestem zadowolony. Skrzynia chodzi lekko - wielka różnica ze stanem poprzednim. Mechanik polecał mi też Elf 75W-90.
Nie lej przypadkiem mineralnego, tylko syntetyk.

no ale obecnie mam chyba mineralny, moge zalać syntetyka?
Rick akurat o cenie nie myśle moze byc nawet te 65zl za litr byle skrzynia chodzila leciutko...

Ja kupiłem u sławka olej motocrafta do RS teraz skrzynia chodzi o niebo lepiej, szczególnie jak są niskie temperatury.

A to jest syntetyk?

Cytat:
2007-01-17 18:15:41, Berry pisze:
A to jest syntetyk?

heh nie pamiętam. czy pół czy syntetyk. Najlepiej spytaj slawasa mówił ze jest to olej dedykowany do RS.

Już się owiedziałem, do RS zalewają syntetyka Mobila za 46zł no to mnie wyjdzie jakies 150zł, luzik thx za pomoc...
Sławasa dzisiaj nie było, przynajmniej jak ja próbowałem się z nim skontaktowac...

Cytat:
2007-01-17 18:37:11, Berry pisze:
Już się owiedziałem, do RS zalewają syntetyka Mobila za 46zł no to mnie wyjdzie jakies 150zł, luzik thx za pomoc... Sławasa dzisiaj nie było, przynajmniej jak ja próbowałem się z nim skontaktowac...

ja zapłaciłem za 3 litry ponad 200 zł . Ten olej jest drogi to pamiętam dobrze ;]

No bo jak się nie myle to wchodzi 2,6 albo 2,7 litra ale nie mam pojecia czemu tak drogo skoro wujek mowi ze u nich cena to 46 za litr i to już niejdroższy jaki mają...

Cytat:
2007-01-17 18:52:17, Berry pisze:
No bo jak się nie myle to wchodzi 2,6 albo 2,7 litra ale nie mam pojecia czemu tak drogo skoro wujek mowi ze u nich cena to 46 za litr i to już niejdroższy jaki mają...

Tyle kosztuje ten olej, sam taki wybrałem, do mnie wlali 2.7 litra.

A to ciekawe dowiem się jutro, jaka jest cena u wujka bo już dzisiaj się do niego nie dodzwonie...ale nie możliwe,zobaczymy..