Żałosne ME

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
To co dzieje się w mediach z okazji organizowanie mistrzostw europy w 2012 roku w piłce kopanej jest żałosne.
Widząc to wszystko ręce opadają.
Skoro w przyszłym roku mamy robić Mistrzostwa Świata WRC, na rajdzie polski, a nikt o tym nie mówi, to krew mnie zalewa....
Tam gdzie pieprzona piłka kopana idzie kasa, mają budować drogi hotele itp, a co z rajdami, przecież nawet osoba Roberta Kubicy, chociaż to tylko wyścigi nie robi takiego zamieszania.
Ranga MŚ WRC to także pieniadze, prestiż ichyba ważniejsze wydażenie, a premier, czy inny polityk nawet się pod tym nie podpisuje.
Czy mamy się podniecać tym co bedzie za 5 lat i tylko na poziomie ME????, czy wydażenia MŚ nie są ważniejsze i bardziej prestiżowe, tradycje Naszego kraju, bardziej związane są ze Sportem samochodowym i motoryzacją, niż poxxbaną piłką

[ wiadomość edytowana przez: Poramancza dnia 2007-04-19 17:26:34 ]

popieram, sam sie dziwie co takiego jest w tej okraglej pilce czego niema w 4 okraglych kolach ?

Też popieram, choć otwierająć myślałem że bedzie o jakimś skrzywdzonym 125p ME
Wątek raczej na HP

Być może na HP, ale uważam , ze w dniu dzisiejszym, jest to temat na pierwszą stronę!
Patrz:
Norwegia itp, tam w kopaną też grają, ale jak jest rajd to nawet premier się fatyguje, o innych juz nie wspominam.
Oby wybory były jak najszybciej.....

[ wiadomość edytowana przez: gregor125 dnia 2007-04-19 17:54:23 ]

Cytat:
2007-04-19 17:51:35, gregor125 pisze:
Norwegia itp, tam w kopaną też grają, ale jak jest rajd to nawet premier się fatyguje, o innych juz nie wspominam.

moze i lepiej ze kaczki nie mieszaja sie w polsce w rajdy. Tylko tam ich jeszcze brakuje... Pozatym posiadacze i milosnicy samochodow to przeciez bogacze, a nie na nich opiera sie wyborczy sukces pisu, lpru i samoobrony...

W sumie nie wiem czym sie tak podniecaja. Jak rzekł Ernest Hemingway: "Są trzy sporty: alpinizm, automobilizm i walki byków. Reszta to gry."

tak prawo do euro 2012 dostajemy a jeszcze nie tak dawno polsek mieli zawiesic w piłce czyc czyms tam bo sie nie interesuje
na mnie to wielka paranoja ;/

tylko powiedzcie mi co ma polska w pilce do pokazania? bo jakos mi sie dziwnym trafem wydaje ze nic wystawia sie na posmiewisko bo odpadnie po pierwszych 3 meczach lol

a tak wogole to na HP z tym tematem

jak się nie da awansować do ME normalnie to trzeba tylnymi drzwiami w pompce mam piłkę kopaną ale cieszy mnie to, że będzie dużo nowych miejsc pracy a co do tematu to niestety zainteresowanie sportami samochodowymi w PL jest dość mierne więc nie ma co się spodziewać, że nagle media odkryją rajdy.

panowie ale to maja byc mistrzostwa swiata ... jak rzekl jarek

[ wiadomość edytowana przez: PG dnia 2007-04-19 19:23:21 ]

Spójrzmy na to z tej pozytywnej strony można będzie niezłą kaskę na giełdzie ugrać już za niedługo, inwestując w Mostostal tudzież inne badziewie budowlane
wreszcie pojawią sie drogi pożądne, może za niedługo będę mógł w 5 godzin lekko zajechać nad morze, będzie więcej miejsc pracy jak to OWZ podkreślił, jednym słowem zarobimy na oszołomach z szalikami

o boże a myślałem ,że tylko ja nie rozumiem masowego spuszczania się nad piłką , nigdy jej nie lubiłem , jak widzę ten chłam w TV to mnie krew zalewa

tak już niestety jest że o jednym (sporcie) jest głośno, o drugim nie.

przykład: kuzyn_trikolor ( ) startuje w dwuboju pożarniczym,
Słyszał ktoś kiedyś o tym? nie.
Jest mistrzem Polski. Słyszał ktoś o nim? wątpię.

nic innego jak niedocenienie pewnych dziedzin i przecenienie innych.

poza tym jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o co?
wychodzi na to że ME dadzą polskiej gospodarce więcej $ niż "jakieśtam" MŚ WRC (?) o których mało kto słyszał
kasa zawsze się przyda, a jeszcze większa kasa przyda się jeszcze bardziej

a o piłce jest głośno bo tam jest korupcja. nie to co w rajdach...

ja tez nie rozumiem tego co sie dzieje w okolo pilki...
dam troche inny przyklad niz rajdy - zuzel. sport ktory gromadzi na stadionach co tydzien 15 tys ludzi!! zero bójek stadionowych, zero dymow i chamstwa, za to na meczach panuje wspaniała atmosfera. O zuzlu tak mało sie mowi, a przeciez w polsce stoi on na najwyzszym swiatowym poziomie w przeciwienstwie do pilki!!! na zuzel chodzi wiecej ludz, zachowuja sie super, a media i cala reszta olewaja ten sport... za to spuszczaja sie nad pilka jakby conajmniej polacy grali jak brazylia czy wlosi... zenada. jak polska awansowala w pilce noznej na 197842879 miejsce w swiatowym rankingu to odrazu feta na caly kraj, a jak polacy zdobywaja mistrzostwa swiata w zuzlu to mozna o tym przeczytac conajwyzej w regionalnej prasie, a przeciez tyle ludzi chodzi na zawody!!!
chujnia

dokładnie Dejta, żużel pod każdym wzgledem jest lepszy od pilki a przez ostanie kilka lat stoi w miejscu pod wzgledem promocji itp. nie rozumie tego

a już myślałem że tylko ja tak myślę o tym kulawym sporcie
szpakowski i szranowicz, dwie gwiazdy znowu będą zapraszać ekspertów i analozować wnioski po przegranych meczach, co mecz to samo
ale to wszystko wina społeczeństwa jak zwykle, ja nawet nie wiedziałem kiedy to mają ogłosić że będziemy org. ME a tu prosze, w większych miastach setki ludzi przed telebimami
sie cieszą, ale do czasu jak angole przyjadą i zrobią porządek z tym krajem

Cytat:
2007-04-19 19:46:10, magda_trikolor pisze:
tak już niestety jest że o jednym (sporcie) jest głośno, o drugim nie. przykład: kuzyn_trikolor ( ) startuje w dwuboju pożarniczym, Słyszał ktoś kiedyś o tym? nie. Jest mistrzem Polski. Słyszał ktoś o nim? wątpię.

Przykład: Ja jestem 4krotnym mistrzem polski w kartingu i tez nikt o mnie nie słyszał , nawet musze powiedizec ze nigdy w jakeijs normalnej gazecie gdzie oczywiscie o pilce pisza kartingu nie widzialem.A co do gały to również mnie denerwuje niepomiernie. Jak sie weźmie "gazete sportowa" mająca powiedzmy 60 stron to około 50 jest o piłce (od 1 do 15 ligi) a reszta to jakies reklamy i inne badziewia

[ wiadomość edytowana przez: cichy_b0b dnia 2007-04-19 20:40:00 ]

i jak kurwa czlowieka ma nie trafic co za pojeby!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Cytat:
Dodał, że Unia nie przeznaczyła specjalnych środków na organizację w Polsce piłkarskich mistrzostw Europy. Trzeba je będzie wygospodarować z pieniędzy przeznaczonych na inne cele. Polska będzie też musiała wykorzystać własne środki. Premier powiedział, że przy współpracy w finansowaniu inwestycji ukraińskich zostaną wykorzystane raczej środki polskie, a nie unijne.

a tu caly artykuł
klik

[ wiadomość edytowana przez: SzymonX dnia 2007-04-19 20:40:57 ]

text jednego z Anglików: "jak wy macie niby wybudować u siebie te stadiony na ME skoro wszyscy wasi budowlańcy są u nas?"

popieram wypowiedz OWZta... mam nadziej tylko ze nie zbłaznia i beda chociaz stadiony do tego czasu