MotoNews.pl

Nowy - pomocy gazowej proszący

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam! opisów znalazłem wiele, ale trudno mi któryś dopasować - więc... omcia 2.0 16V z gazem. Na benzynie chodzi ok, na gazie zimny silnik prycha ale na rozgrzanym szarpie jak by brakowało mu paliwa, co dziwne jak już się bujnie to mało wiele, ale w zakresie 90-100 km/h to samo - szarpie a i mocy niewiele. Wszelkie rady mile widziane. Dzięki.
Dodam, że autko pochodzi z Holandii i ma oryginalną instalację nowszą od tych z mikserem a starszą od sekwencji. (byłem dzisiaj u mechanika gazu) powiedział mi, że gazu mało dostaje i może to być filtr, ale on nic nie poradzi bo ani części, ani ....

I prawdopodobnie gazownik ma rację . Szukaj filtra.

zapomniałem chyba dodać, że skrzynia automat. Dzisiaj jechałem cały czas na "S" i OK! jak wyłączyłem szarpał i prychał. Jest jakaś szansa na "znalezienie" takowego filtra (zamiennik jaki może)?

Z opisu jaki załączasz niewiele można wywnioskować. Nawet nie wiemy co to za instalacja, kiedy serwisowana ostatnio itd itp, Może świece i kable do kibla się nadają, może coś innego.... Zalecany gruntowny przeglądzik. Masz III gen, tzw wtrysk ciągły???

ZERKNIJ NA SWIECE ZAPLONOWE :

na poczatek problemu szukalbym wlasnie w rzeczach stosunkowo tanich i prozaicznych...
swiece
kable
filtr powietrza
filtr gazu

mimo, ze na PB chodzi ok, to LPG jest na to wyczulone.

jesli chodzi o nietypowy filterek gazu to spisz nr z obudowy albo najlepiej wyjmij taki filterek (wczesniej zamknij przy butli i wypal pozostaly gaz) i wez filterek na wzor do sklepu

jeśli to holenderska instalacja, to może G3 koltec/necam.
zerknij tu http://forum.vectraklub.pl/index.php?showtopic=12470
znajdziesz sporo. mam taką w swoim aucie. pozdrowienia.