MotoNews.pl

Linka sprzęgła

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Czy wie ktoś z Was ile kosztuje linka do sprzęgła do ponego?Gdzie ją można kupić i czy długo się ją wymienia.

Cytat:
2007-01-18 16:12:17, dawoo1 pisze:
Witam. Czy wie ktoś z Was ile kosztuje linka do sprzęgła do ponego?Gdzie ją można kupić i czy długo się ją wymienia.

może nie za bardzo, ale wydaje mi się że poniak ma pompę sprzęgła, tak w ogóle za mało informacji podałeś (rok, silnik itd)

tez mi sie wydaje ze poniak ma pompke sprzegla

witam nie koniecznie ja mam ponego z 90r.i mam linke a wymiana jest bardzo łatwa i zajmuje około 20min nie wiem tylko jak jest w młodszych rocznikach może i jest faktycznie chydrauliczne pozdro

Dodam tyle że podobno hydrauliczne sprzegło miały poniaczki wtryskowe. Gaźniki miały linkę. Chociaż ja znałem poniaka wtryskowego (w nowej budzie) co miał linke
Wymiana prosta. Zakup oryginał pewnie drogi - poszukaj po allegro - napewno sie znajdzie
Pozdrawiam.
Misio

A więc podam troche szczegółów bo jak szukałem na forum to nic nie było na temat linki sprzęgła.
Mój poniacz z 91 r. 1,5 gaźnik i ma linke sprzęgła.
Dziś podzwoniłem i cena takiej linki to w servisie orginał 113zł a zamiennik 65zł, w innych sklepach ceny od 66-80zł. Wymiana prawdopodobnie bardzo prosta.