Będzie mocno wiać-uwaga na drzewa-ORKAN nadchodzi

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak pewnie wszyscy juz wiedzą dzisiaj w nocy ma wiać wyjątkowo silnie-zwłaszcza w centrum polski-tj łódz czy warszawa- Jednak niestety z powodu braku garazu musialem auto przestawic z normalnego miejsca parkowania do kumpla pod blok bo przy moim "parkingu" aż roi się od drzew. W zeszlym roku jakos ,na mojej koleżanki opla spadł konar drzewa i miała pogiętą mache-wiec przestrzegam !!!

PS.a tak na marginesie to o tym "wietrze" juz mówią huragan i nawet się ORKAN podobnież nazywa

[ wiadomość edytowana przez: tommi3737 dnia 2007-01-18 20:21:22 ]

To co niektórych mających AC szczęście wielkie i niespodziewane spotkać może

w Łodzi juz nieźle napierdziela-wieje pada błyska się
A w górach na śnieżce wiatr wieje 220km/h

Dziś około 18 wracając z awarii natknąłem się na zablokowany most w Cigacicach. Okazało się że wiatr przewrócił naczepę ciężarówki prosto na samochód osobowy, nie wiem jaki to był bo nie szło podejść. Nie wiem czy to dla kierowcy i pasażerów szczęście nawet jak mieli AC.

ludzie co sie dzieje tera u mnie j pie..... spadam

W Katowicach dziś przewrócił się dźwig, zginął operator....

jakieś 30 min temu był chyba punk kulminacyjny... przygasał prąd, waliło piorunami, gradem, deszczem...

teraz się uspokoiło....

W Gliwicach ponoć wywaliło prąd, leciał grad wielkości piłek ping-pong'owych

U nas się chyba dopiero zaczyna zabawa. A mój esperaczek sobie w serwisie stoi tak więc chyba mi (niestety?) nie grozi skorzystanie z AC

a ja wracalem po 23 autostrada z Gryfina do Szczecina i prawie nigdzie po drodze nie bylo pradu! a jak juz ew.byl to przygasal. Po drodze niestety esperak wylapal kilkanascie kamieni i galezi na blachy i szyby ale mam nadz. ze jak za dnia go zobacze to bedzie OK !
W samym Sz-nie na jednej z glownych ulic lampa uliczna przygniotla dziob i dach Opla Corsy B z naklejkami Makro -caly przod + szyba i dach zgniecione nie wiem jak kierowca z tego wyszedl! a na ulicach drzewa (powywracane) zabarykadowaly przejazdy !!

miejmy nadzieje,ze te wichury szybko ustana
pozdr

Ok. 20:30 musiałem wyjechać w trasę za Opole (ok.150km)....Jak żyję w takich warunkach nie jechałem !

....na początku tylko wiało...więc jeszcze spoko...jak doszedły wszystkie inne czynniki typu burza, potężna ulewa (wszystko się z nieba sypało ) i inne latające cuda....

W kulminacyjnym momencie na A4 ...nie było opcji zjazdu gdziekolwiek...na poboczu strach stanąć bo to śmiertelne zagrożenie w takich warunkach...zwolniłem tylko zdecydowanie, i kulałem się do przodu ...tylko gadatliwy klient,który był ze mną dziwnie zamilkł...odezwał sie po jakiś 30 km..

Po zjeździe z A4 w lasach powalone drzewa , drogi kompletnie zasypane drobnymi gałęziami , igliwiem i jakimś błotem...nie było widać asfaltu!...okolice Opola czarne i totalnie bez prądu....

Dzięki Bogu...przeżyliśmy ....wróciłem 2:10...tak szybko bo w drodze powrotnej wszystko ucichło !..........ufff...niech tak zostanie

No rano miałem niezły slalom na drodze do pracy...gałezie , konary na jezdni, masą patyków i innego ścierwa.
"Ciemo wszędzie , głucho wszędzie, co to ..."

Poszedłem spać po północy... Wstałem godzinę temu i nic nie widzę... Chyba nie wiało

i w takich momentach wychodzi... jakie pruchno przy drogach stoi... jak sie te pruchno pielegnuje poprzez przycinanie... itd...

Cytat:
2007-01-19 10:14:09, ETomek_GT pisze:
i w takich momentach wychodzi... jakie pruchno przy drogach stoi... jak sie te pruchno pielegnuje poprzez przycinanie... itd...

ale teraz przez jakieś dwa lata drzewa nie będą się przewracać

Poznań... widac troche strat.. najwiecej drzew przy najwiekszym cmientarzu Junkowi powywracanych..
nawet na ul. Marcelniskiej miedzy blokami przewolne drzewo lerzało jak przed chwilka jechałem...

heh dobrze ze mam garaz i oba samochody sie w nim mieszcza

No popatrz a w centrum czyściutko i bez oznak wichury

Pozdro