| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Jaca7 BMW730i Kołobrzeg | 2005-11-28 22:24:17 mam kłopoty z odpaleniem na zimnym a jeśli już odpali to muszę trzyma pedał gazu,inaczej gaśnie,chodzi jak traktor tak jakby nie na wszystkie cylindry na ciepłym obroty falują,na gazie trochę lepiej,na wolnych obrotach gdy dostanie niewielkiego obciążenia np.wspomaganie, gaśnie.Obawiam sie, że nadszedłnieoczekiwanie kres dla mojej 7-ki,pomóżcie ,z góry dzięki! |
mlodybiernat 520 konin | 2005-11-28 23:58:07 spokojnie!!! mi niedawno silnik eksplodowal i wcale nie mowie ze to kres mojego autka sprawdz przewody WN, świece i palec rozdzielacza. ewentualnie wtryski ale jesli uzywasz dosc czesto benzyny to powinny byc ok.a obroty moga falowac z kilku przyczyn np zuzyty walek rozrządu. ale pierwsze co to sprawdz swiece i kable. pozdro |
Aldik BMW Member Mercedes C180, BMW E ... Katowice | 2005-11-29 11:16:56
A masz dobry aku ?? Może troszkę głupie pytanie, ale kiedyś odpaliłem (coprawda inne auto) na kiepskim aku i nie chodził na wszystkie cylindry, kopcił i cuda się działy, aż w szoku byłem a to po prostu elektronika głupiała i źle regulowała silnikiem, po nagrzaniu i naładowaniu się akumulatora wszystko ustało ![]() |
Jaca7 BMW730i Kołobrzeg | 2005-11-29 14:12:01 Dzięki za uwagi.Z tym akumulatorem to sprawdze,to wcale nie jest głupie,bo czasami różne dziwne rzeczy dzieja sie z elekroniką a mam go juz 4 lata(akumulator) |
Jaca7 BMW730i Kołobrzeg | 2005-11-29 18:40:22 dzięki za podpowiedzi to był czujnik temperatury pozdry |
morty3 Bialystok | 2007-01-19 22:27:28 U mnie tez ciezko pali jak jest zimny silnik BMW e34 520i 12V myslalem ze to przeplywomierz ale po wymianie przeplywomierza dalej to samo musze troche go pokrecic by odpalil jak zalapie to pracuje nierowno przez okolo 2 sekundy potem jest dobrze. Pompy jeszcze nie wymienialem czyzby to byla pompa. Na cieplym dobrze pali bez zarzutow Jak ktos wie cos niech napisze tu lub na meila morty3@wp.pl Dzieki |