Bingo czy Autronic co lepsze dla espero 1,8

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Jak w tytule.Musze zmienic komputer gazowy i zastanawiam sie na ktory.Oba sa podobne(Bingo M i AL-700) ale czy oba pasuja do naszych bolidow??
Prosze o opinie
Pozdrawiam

Cytat:
2007-01-13 11:33:27, emzik pisze:
Witam Jak w tytule.Musze zmienic komputer gazowy i zastanawiam sie na ktory.Oba sa podobne(Bingo M i AL-700) ale czy oba pasuja do naszych bolidow?? Prosze o opinie Pozdrawiam

wg mnie wielkim błedem jest zakladanie II generacji.
Załóż sekwencję... w ok. 2500 powinieneś się zmieścić

Cytat:
2007-01-13 12:06:10, Robert_S pisze:
wg mnie wielkim błedem jest zakladanie II generacji. Załóż sekwencję... w ok. 2500 powinieneś się zmieścić

Ja juz wszystko mam, tylko komp mi nawalil i musze go zmienic.

ja na bingo jezdziłem. gitara zadnych problemow

Cytat:
2007-01-13 12:06:10, Robert_S pisze:
wg mnie wielkim błedem jest zakladanie II generacji. Załóż sekwencję... w ok. 2500 powinieneś się zmieścić

A masz jakieś namiary na sekwencje za 2500 w szczecinie

Cytat:
2007-01-13 15:00:29, JaChomik pisze:
A masz jakieś namiary na sekwencje za 2500 w szczecinie

w szczecinie nie...
ale np. w Częstochowie ponoć montują za około 2300 do espero link

Cytat:
2007-01-13 11:33:27, emzik pisze:
Witam Jak w tytule.Musze zmienic komputer gazowy i zastanawiam sie na ktory.Oba sa podobne(Bingo M i AL-700) ale czy oba pasuja do naszych bolidow?? Prosze o opinie Pozdrawiam

Jezeli już to Bingo S. Bingo M jest do jednopunktowców...zajrzyj na stronę producenta dla pewności

Cytat:
2007-01-13 17:53:47, AsterixGal pisze:
Jezeli już to Bingo S. Bingo M jest do jednopunktowców...zajrzyj na stronę producenta dla pewności

A 1,8 nie jest jednopunktowcem,Czy ktos moglby sie wypowiedzic bo teraz nie jestem pewien.

Cytat:
2007-01-13 21:23:16, emzik pisze:
A 1,8 nie jest jednopunktowcem,Czy ktos moglby sie wypowiedzic bo teraz nie jestem pewien.

jest na wielopunktowym wtrysku ale wszystkie wtryskiwacze podają paliwo w tym samym momencie.
Jam mam al-700 i jest ok calkiem dobry komputerek

Ja mam AL700 i jest wprost idealnie
O tym, ze jest zamontowana inst. gazową wiem tylko przy dystrybutorze. Zero strzałów, Check Engine nigdy nie świeci (jest podłaczony) itp. problemów.
Przejechałem już na gazie 55 kkm i nawet jeszcze nie zmienialem filterka gazu

jesli o sekwencji mowimy to tu macie z wawki
Link ;]

Cytat:
2007-01-15 09:01:59, tommi-j pisze:

To akurat zaden powod do dumy.. filtr sie zmienia co 10 k km... nie dlatego ze sie instalacja psuje tylko dlatego zeby sie nie psula.. w LPG jest duzo "szlamu" ktory sie zbiera w reduktorze.. potem sa zabawy.. taniej filtr zmienic.

A czy sa jacys uzytkownicy Bingo M ??Dzisiaj musze kupic komputer i jak narazie same pochwaly dla A700.
Pozdr

Ja również jestem zadowolonym posiadaczem sterownika AL-700

Cytat:
Cytat:
2007-01-15 09:01:59, tommi-j pisze:

to akurat zaden powod do dumy.. filtr sie zmienia co 10 k km... nie dlatego ze sie instalacja psuje tylko dlatego zeby sie nie psula.. w LPG jest duzo "szlamu" ktory sie zbiera w reduktorze.. potem sa zabawy.. taniej filtr zmienic.

no fakt powód do dumy żaden, ale z drugiej strony to przecież tam jest filterek papierowy i prędzej powinien się zapchać niż przepuścić szlam do parownika.
Chyba w tym przypadku postąpiłem zgodnie z maksymą piotr_ka "póki dobrze działa to nie ruszać"
A tak na poważnie to chciałem już ze 2 razy wymienić ale za boga ojca nie mogę odkręcić obudowy filtra.

A co do AL700 to równie dobrze się spisuje w Fiacie Brava 1.4 z 1 pkt. wtryskiem.
Ale ważne też jest odp. dobranie pozostałych "gratów" i podłaczenie. U mnie centralka współpracuje z parownikiem i emulatorem Landi

No i kupilem Al-800 to jest to samo co 700 z tym ze ma wbudowany amulator wtrysku.
Gdzie najlepiej umiescic komp, w kabinie czy pod maska??

PS.Wcyesniej mialem pod maska.

Ja mam Bingo M od prawie roku - do tego emulator wtrysku jest potrzebny jeszcze - auto smiga na gazie idealnie - wlasnie mialem przeglad parametrow - ogólnie polecam z czystym sumieniem. Ustawia sie to przez prosty soft producenta - sadze ze tu akurat jest podobny do konkurencji. Mam Lovato parownik i spalanie bez zadnych tras w małym miescie na poziomie 8-9 litrow - w lecie bylo blizej 8 teraz blizej 9 - bardzo powtarzalnie.

[ wiadomość edytowana przez: Esper dnia 2007-01-19 17:46:04 ]

Cytat:
2007-01-19 17:43:11, Esper pisze:
Ja mam Bingo M od prawie roku - do tego emulator wtrysku jest potrzebny jeszcze - auto smiga na gazie idealnie - wlasnie mialem przeglad parametrow - ogólnie polecam z czystym sumieniem. Ustawia sie to przez prosty soft producenta - sadze ze tu akurat jest podobny do konkurencji. Mam Lovato parownik i spalanie bez zadnych tras w małym miescie na poziomie 8-9 litrow - w lecie bylo blizej 8 teraz blizej 9 - bardzo powtarzalnie. [ wiadomość edytowana przez: Esper dnia 2007-01-19 17:46:04 ]

A gdzie masz umieszczony komp od lpg??

komp jest pod maską - na srodku mniej wiecej przy przegrodzie wycieraczek- do niej przytwierdzony.