Pierscien centrujacy....ale do stalowek...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
czy mozna uzyc bez wiekszych problemow pierscienia centrujacego do felg stalowych?

czy moze sa jakies przeciwskazania?

moze trzeba z jakiegos innego materialu?

interesuje mnie przejscie z 65mm na 63,3mm

Z tego co spotkałem to pierscienie takie do alusów są z tworzywa sztucznego.. Jeżeli są też metalowe to chyba mozna je zastosowac do felg stalowych bo plastikowych raczej nie polecam do stalówek.

Przecież stalówki kupisz po 50zł / sztukę więc chyba prościej kupić oryginał a nie kombinować?
pozdrawiam
Arturek

no ale ja chcialbym takie ciut bardziej oryginalne niz te standardowe fordowskie z koleczkami ;]

poza tym pytam tez z ciekawosci....wiec gdyby byly z metalu to mozna spokojnie dawac?...a takie plsatikowe sie nie nadaja?

Myślę, że różnica może polegać na tym, że otwór w stalowych może mieć ostre krawędzie i wcinać się plastik - wtedy pojawią się luzy i pierścienie centrujące przestaną centrować. Ale to tylko moja obawa i tak wcale być nie musi Myślę że warto zaryzykować, tylko trzeba sprawdzić najpierw, czy pierścień przylega do felgi wystarczającą powierzchnią.
Pochwal się lepiej, co za ciekawe felgi wymyśliłeś i od czego. Może jakieś foto?