| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
slawekk Esperak 1,8/Corsa C ... Warszawa Wawer | 2007-01-20 12:14:04 Olej sprawę , po roku mogą Ci "nagwizdać".
Po roku o ile się nie mylę to nawet fotoradar jest już przedawniony. |
dESPEROl Bydgoszcz | 2007-01-20 14:09:29 jutro pomęczę się i będę pisał odwołanie; interesuje mnie czy mają jakiś określony czas na poinformowanie listowne o takim wykroczeniu? |
Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2007-01-20 14:57:55
nie pisz do nich nic, po w ten sposób pokażesz im że złapałeś haczyk. NIe masz żadnego obowiązku odpowiadać na byle pisemko z urzędu |
the_undertaker Klubowy Weteran Passat/New Beetle Złotniki Kujawskie | 2007-01-20 15:58:35 To raczej oni powinni udowodnić Twoją winę niż Ty im swoją niewinność. Niechaj przedstawią jakieś namacalne dowody Twojej winy czyli z reguły robi się zdjęcie choć w Bydzi to chyba chodzą goście dwójkami mając za zadanie potwierdzać swoje zeznania A jeżeli takowych dowodów nie będzie... |
dESPEROl Bydgoszcz | 2007-01-20 16:37:32 no to na pewno po 14 miesiącach dobrze pamiętają ![]() |
slawekk Esperak 1,8/Corsa C ... Warszawa Wawer | 2007-01-21 13:57:30 Nic nie pisz , olej sprawę , zapomnij.
Teraz w centrum rzadko parkuję ,ale kiedyś schowek opróżniałem jak już nie było gdzie wsadzać kolejnych kwitków za nieopłacone parkowanie. Ściągalność zerowa. Raz założyli mi blokadę , to poszedłem do ich biura (jedną ulicę dalej - adres był na kwitku), baba mnie spisała i chciała wystawić mandat. Powiedziałem ,że nie zapłacę , baba "strzeliła karpia" i powiedziała ,że w takim razie będzie mi ściągnięte w US z podatku. Blokadę oczywiście musieli ściągnąć ,a kary nigdy żadnej nie ściągnęli. Jeśli ktoś wystraszony sam im nie zapłaci to nie mają ,żadnej możliwości ściągnąć tej niby kary. |
slawekk Esperak 1,8/Corsa C ... Warszawa Wawer | 2007-01-21 18:39:29 Wymieniałem dowód osobisty , prawo jazdy , rejestrowałem samochody, w jednych latach miałem nadpłacony podatek , w innych niedopłacony i........... NIC.
A kwitków za wycieraczką miałem w sumie grubo ponad 100 (wiekszość jeszcze z pamiętnego Waparku, ale sporo też od straży miejskiej). Oczywiście wszystkie "wywiał wiatr" |