Czujnik poziomu plynu chlodniczego

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witajcie
Mam krotkie pytanko: Czy czujnik jak w temacie jest taki sam w omechach z silnikiem 2.0? Ja mam 2,6 i szukam bo mi sie "skonczyl"
Pozdrowka
Arek

Cześć Arek, temat był wałkowanyjakiś czas temu, pamiętam, że nawet z dokumentacją zdjęciową. Poszukaj w starszych postach.
Powodzenia, Janusz

Ja obiecałem wykonać dokładny opis naprawy czujnika i zapomniałem niestety. Mam fotki, może uda mi się coś skrobnac w wolnej chwili. Ale nie wiem jak u Ciebie. U mnie czujnik jest w korku, jesli u Ciebie też, zapodam Ci opis jak to naprawić.

Spox Adam
U mnie czujnik jest rowniez w korku, narazie doraznie zastosowalem innego rodzaju plywak bo w zasadzie plywak zakonczyl zycie, kontaktron jest jaknajbardziej ok. Ale chetnie przeczytam Twoj opis i moze dowiem sie czegos przydatnego w przyszlosci...
A moze wiesz jak dobrac sie do komputera pokladowego bo mi podswietlenie padlo?
Pozdrowka
Arek

Korek to koszt niemały, więc wykonałem dwa pierścienie z pianki przecięte na krawędzi. Usunąłem stary, sypiący się korek (patrz foto) , zostawiłem magnesik (jest w korku), nałożyłem wykonane dwa pierścienie i dociąłem otwory tak, że magnes wpada w pierścień i załozyłem i gra. Działa wszystko idealnie i pewnie jest to sprawniejsze od oryginału. Jak widać, oryginalne korki powinny być wykonywane z innego materiału.

Komputer pokładowy wyciągasz, wykręcając element z nadmuchami razem z komputerkiem. Żarówka jest w białym plasticzku z boku. Wydłubujesz, wymieniasz i gra

Dzieki stary
A co do korka i plywaka to musze sie przyznac ze rowniez zastosowalem pianke stary plywak rozsypal sie w pyl......
Dzisiaj proba plywaka nowej generacjii
Pozdrowka
Arek

Cytat:
Dzisiaj proba plywaka nowej generacjii

I spoczko! Taką metodę wymusiła na mnie podana przez pana w sklepie cena korka - 120 złotych Tak jak pisałem - lepiej działa niż oryginał. Powodzenia