Temperatura przełączenia z benzyny na gaz

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Mam instalacje sekwencyjna KME i w warsztacie uwazaja ze przełaczenie ma następować w temperaturze 30 stopni. Spradzany byl czujnik temperatury wymieniany zreszta na nowy a przełączenie następuje przy około 40-45stopni Co może być tego powodem. Jesli chodzi o wskaznik to co zauwazyłem najpier zaczynają sie zapalac na zielone lampki informujace o ilisci gazu a po przejechaniu okolo 1 km nastepuje przełaczenie
Pozdrawiam

to nie czujnik temperatury silnika jest sprawdzany czy temp jest juz 30 stopni a czujnik w parowniku... jezeli tak sie dzieje ze temp silnika jest duzo wyzsza niz parowika.. zobacz gdzie masz parownik.. czy ped powietrza podczas jazdy go nie oziembia.. ewentualnie osłon go czyms.. kawalkiem blachy czy czyms takiem... powodzenia

wydaje mi sie ze to jest cos innego bo teraz zrobilo sie zimniej i caly czas przelaczenie nastepuje po przejechaniu tej samej odleglosci dodam ze mialem wczesniej w tym samym aucie instalacje zenit przelaczenie 20stopni i wystarczylo zebym przejechal 1km i juz jechalem na gazie a temperatura powietrza byla podobna