Ogrzewanie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. mam pytanko do szanownych kolegów.
Jestem szczęśliwym posiadaczem Omegi B 2.0 16v. może ktos sie spotkał z takim nadprzyrodzonym zjawiskiem jaki ze moment opisze. podczas jazdy prosto ogrzewanie działa super ale ... ostry skręt w np. lw ewo ( na rondzie ) i robi sie w samochodzie zimno. na poczatku myślałem że jest to spowodowane niskimi obrotami ale podczas postoju grzeje. czy jest taka możliwość żeby zimne powietrze z zewnatrz dostawało się do środka podczas rozszczelniania się jakiejś gumy podczas przechylania się silnika podczas skretu. może ktoś się z tym spotkał. prosze o pomoc . każda uwaga może mi pomóc

a może to pompa wody nie ma siły pompować płynu w obieg podczas jakichś przechyłów?????????????

czesc

Ja własnie mam podobne odczucie,a dokładniej jak sobie trzymam ręke na lewarku podczas skrętu to czesto mi po niej zawieje chłodem.

Tez sie czasem zastanawiałem co to moze byc.

Nie przygladałem sie dokładnie tematowi bo to znikoma uciążliwośc, ale jak bede miał nagrzane autko i poskrecam to sprawdze czy faktycznie z nawiewów poleci przez chwile zimne.

Mam takie przemyslenia ze to może klapki od sterowania ciepło/zimno pod wpływem przeciążeń sie przestawiają na chwile...