Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Tomasz1023 HF MEMBER Getz1.3/i 30 1.4/ Będzin/Clonmel | 2007-01-21 11:34:23 Na Webtech Webtech jest procedura ustawiania obrotów dla automatu i manuala. |
![]() Daniello_ HF MEMBER Hyundai S-coupe Kielce | 2007-01-21 13:19:53 Sprawdz ten silniczek krokowy lub przeplywomierz. |
![]() BartBartez HF MEMBER Coupe/Accent Gryfino | 2007-01-21 17:11:36 Kurde nie mam jak podmienić krokowca bo pada cały dzień. W manualu jest napisane, że błędy ECU sprawdza się jakimś urządzeniem. A jak odczytać je zwykłą diodą? próbowałem sprawdzić dzisiaj złącze zwykłą próbówką i na żadnym pinie nie ma prądu ![]() |
![]() Przemcio-n HF MEMBER Hyundai S-Coupe GT Płock | 2007-01-21 17:15:47 w manualu ktory ci wyslalem jest opisane pod ktore piny w kostce podlaczyc diode i sa wylresy pokazujace sposob mrygania diody i w jaki sposob zczytac bledy i jak je interpretowac |
![]() Daniello_ HF MEMBER Hyundai S-coupe Kielce | 2007-01-21 17:17:15 poprosilbym o te manuale manciarz@tlen.pl |
![]() gt115pssss HF MEMBER scoupe gt wawa | 2007-01-21 17:45:46 nie mam ich zapisanych u siebie nigdzie, ale wiem ze na sto %
bylo juz jakbys, poszukal to moze bys dal rade znalezc ![]() jednak wiele osob ktore to robio, powie ci ze te odczyty nie sa na 100 % pewne . to nie jest hi-scan [ wiadomość edytowana przez: gt115pssss dnia 2007-01-21 17:46:47 ] |
![]() Przemcio-n HF MEMBER Hyundai S-Coupe GT Płock | 2007-01-21 17:52:11 manuale te sa dostepne na webtech tyle ze mi sie za kazdym razem nie chce tam wchodzic logowac sie itd wiec se je zapisalem na kompie w pdfach. i wszystkim proponuje to samo zeby wszystkie komus przeslac to poczta tego nie lyka
uzytkownikom ktorzy maja problem z webtechem przesylam poszczegolne dzialy.(tobie tez wyslalem dzial o ukladzie paliwowym) ale polecam wejsc sobie na webtecha zalogowac sie i otworzyc sobie manuala do swojego modelu samochodu i zapisac sobie je na dysku na pozniej. Napewno to nie jest hi-scan ale napewno to juz jest cos jak nie masz nieczego. [ wiadomość edytowana przez: Przemcio-n dnia 2007-01-21 17:54:19 ] |
![]() gt115pssss HF MEMBER scoupe gt wawa | 2007-01-21 18:05:08 ja bym na twoim miejscu poczekal na dogodny moment podmiany na inny krokowy ![]() jeszce jak go masz ![]() |
![]() BartBartez HF MEMBER Coupe/Accent Gryfino | 2007-01-21 20:12:59 Tak sobie siedze i mysle co jest nie tak a tu w radiu Reni Jusis z utworem "kiedyś cie znajde" "jestem coraz bliżej" "bede szukać z calych sił" ![]() ![]() Panowie dzięki za rady i w szczególności Tobie Przemcio za manuala. Może jutro pogoda pozwoli na wymiane krokowca ale strasznie zżera mnie ciekawość co jest nie tak. Z powodu braku gotówki i czasu ten remont trwał prawie 8 miesięcy więc pewnie mnie rozumiecie. Teraz jeszcze pogrzebie w manualu(troche słabo znam angielski ale "bede szukać z całych sił") Pozdro dla wszystkich |
![]() _Misio_ HF MEMBER Pony = KUCYK Kraków | 2007-01-21 21:39:05 1) Podmień krokówkę
2) Wyglada mi to an złe ustawinie przepustnicy - przynajmniej Sonata ma dwie srubki od przepustnicy i jak one nie są dobrze zgrane to własnie sa kłopoty z falowaniem. Polecam strone o Misiach ![]() 3) U mnie były problemy z silnikiem krokowym a okazało sie ... że to wina komputerka (ale w ten scenariusz raczej bym wątpił) ale jak coś to poszukaj - opisywałem problem. zycze owocnych poszukiwań i wielu radości z jazdy po zrobionym silniczku ![]() Pozdrawiam. Misio |
![]() BartBartez HF MEMBER Coupe/Accent Gryfino | 2007-01-22 11:45:38 i znowu pada |
![]() BartBartez HF MEMBER Coupe/Accent Gryfino | 2007-01-22 22:50:58 Dzisiaj byłem u znajomego na warsztacie. Udostępnił mi stanowisko.Wymieniłem krokowca - zero zmian.
Po dłuższych chwilach zastanowienia doszliśmy do wniosku, że nie pali na jeden gar - konkretnie czwarty. I rzeczywiście ściągam przewód W/N - zero reakcji. Zamieniam świece z 3 na 4 i to samo. Co jest KUR... Wykręcam listwe wtrysków odłączam cewkę kręce - wszystkie wtryski tak samo i równo podają paliwo. hmmm. Mierzymy ciśnienie na cylindrach - wszystki powyżej 12 Uffff(kamień spadł mi z serca) - ale co jest nie tak??? Szukam, słucham, patrze, macam, wącham... co u licha? Ale słychać było jakś świst - coś jak powietrze patrzymy a tam podciśnienie nie założone - micha się cieszy, zakładam i dalej nic. Ciśnienie mi wzrosło i myśle. Dalej szukam i słucham bo dalej świszczy. Znajomy wymacał skąd dmucha powietrze ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Czeski błąd przy składaniu silnika - przepuszcza uszczelka na kolektorze ssącym tuż przy głowicy - NARESZCIE MAM CIE TY KUR.. Jutro rozbieram to i składam jeszcze raz - chyba nie obejdzie się bez silikonu. Dzieki panowie za rady. Jak zwykle jakaś pierdoła. Jutro będzie wszystko OK. Pozdro dla wszystkich. |
![]() _Misio_ HF MEMBER Pony = KUCYK Kraków | 2007-01-22 23:41:51 To EXTRA !!
Czekamy na wrazenia jak sie jeździ z pełnosprawnym silniczkiem ![]() Pozdrawiam. Misio |
![]() BartBartez HF MEMBER Coupe/Accent Gryfino | 2007-01-24 09:48:20 Witam wszystkich. Wczoraj wyszedłem z warsztatu po godz. 22.
Ale warto było. Uszczelka pos kolektorem ssącym załatwiona silikonem. Silnik chodzi równo jak zegarek szwajcarski ![]() |