| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
retroav OMEGA A warszawa | 2007-01-25 20:11:17 Witam ponownie po krótkiej przerwie i pytam
Warszawa - ok 5 stopni OMA nie chcę odpalić. Wczoraj z mniejszym mrozem odpaliła odrazu , teraz kręce , kręce i nic.Mam nowy akumulator , świece. Jak już pokreciłem tak ze 3 minuty to mi się rezerwa nie zaświecało pozatym wszytsko inne świeci.Może paliwka nie ma , w sumie wlane było pare dni temu i długa nie jeździłem na PB (mam gaz) rezerwa się świeciła ale wskazówka była nad "kreską" Instalacja LPG z kompem , odpala tylko na benie i auto przełacza na GAZ. Aż się boje co będzie jak spadnie tem.do -10 Może rozrusznik daje już dupy , bo wcześniej przy odpalaniu potrafił sie "zawieszać". Co ewentualnie sprawdzać , co wymienić aby było lepiej? Oma A C20NE. Pozdrawiam |
abigaz LOB MEMBER Peugeot 508 kombi Gdańsk | 2007-01-25 21:15:47
Przewody,kopółka,palec. |
Krzysiu1981 Transport 1,6t cała ... Warszawa | 2007-01-25 21:54:37 Ja na Twoim miejscu zastanowiłbym się czy:
1. przypadkiem nie wyłączasz silnika na gazie, później jak odpalasz na benzynie to zamiast mieszanki benzyna+powietrze masz mieszankę benzyna+gaz+powietrze, silnik nie chce odpalić, a po chwili kręcenia zalewa świece i dupa 2.piszesz, że masz prawie pusty zbiornik - może pompa się zatarła, może tylko przytarła, może filtr paliwa zarąbał się brudem i wodą z dna zbiornika paliwa 3.może olej w silniku do dupy jest i jak się robi zimno to gęstnieje i wiele innych też tak niedawno miałem i wyszło na to że przyczyny były 3: -przytarta pompa paliwa, która nie dawała prawidłowego ciśnienia , -zapaprane wtryski od ciągłego jeżdżenia na gazie, -wyłączanie silnika na gazie, pompę paliwa, filtr paliwa, filtr oleju i sam olej wymieniłem, wyjeździłem cały zbiornik tylko na benzynie, przed wyłączniem silnika przełączam z LPG na benzynę - przed chwilą komputer pokazał -8 stopni, a silnik odpala bez zająknięcia, zupełnie jakby było +15...
u mnie były niemal idealne, a silnik i tak (z wyżej wymienionych powodów) nie chciał odpalić... [ wiadomość edytowana przez: Krzysiu1981 dnia 2007-01-25 21:57:18 ] |
retroav OMEGA A warszawa | 2007-01-26 17:30:15 czyli tak.
Auto zawsze gasiłem na gazie , chyba że jechałem akurat na benzynie , ale w sumie nie zaóważyłem róznicy po tym w odpalaniu. Jak świece zalałem to co moge teraz zrobić? Filtr paliwa nie wiem nawet kiedy był ostatnio wymieniany , dzisiaj podjade i kupię z 5l PB i zobaczę co się będzie działo. |
abigaz LOB MEMBER Peugeot 508 kombi Gdańsk | 2007-01-26 21:39:40 Cytata:1. przypadkiem nie wyłączasz silnika na gazie, później jak odpalasz na benzynie to zamiast mieszanki benzyna+powietrze masz mieszankę benzyna+gaz+powietrze, silnik nie chce odpalić, a po chwili kręcenia zalewa świece i dupa
Niema znaczenia czy gasisz motor na gazie czy na bęzynie.To nie gaźnik. |
Krzysiu1981 Transport 1,6t cała ... Warszawa | 2007-01-26 22:14:45
w swoim krótkim życiu jeździłem 3-ma samochodami z gazem (we wszystkich wtrysk benzyny, a nie gaźnik) i każdy z nich o wiele gorzej odpał po tym jak zgasiło się silnik na gazie, w przypadku temperatur ujemnych odpalenie silnika było jeszcze bardziej utrudnione...., samochoody to: daewoo pedros, Oma A (C20NE) i aktualny Senator (C26NE), we wszystkich tak samo.... |
abigaz LOB MEMBER Peugeot 508 kombi Gdańsk | 2007-01-27 08:08:06
No...Przykro mi.Ja takich problemów niemiałem i póki co niemam. [ wiadomość edytowana przez: abigaz dnia 2007-01-27 11:46:27 ] |
WojtGda auto z piz.. na masc ... Gdańsk | 2007-01-27 08:53:31
jak zalaleś swiece to musisz im dac dojść do siebie, pewnie bedą miały kaca ale jak im przejedzie to znowu wróca do uzytku. rozwiązaniem też jest wykręcić zanieść na wytrzeźwiałkę tam je dobrze wysusza przedmuchają i beda jak nowe i troszkę napewno jeszcez podziałają. wkręcisz z powrotem i jeździsz. pozdr |