| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
cendra HF MEMBER Volvo, 125p, Syrena Ciechanów/W-wa | 2007-01-23 20:35:37 rocznik, silnik, model, przebieg tak jak u mnie
1. Czesci- jak narazie nie mialem problemów, zamowili w sklepie i doszlo, chociaz tak naprawde nie musialem robic wielkich zkaupow, ale o tym dalej
2. Gaz znowi roznie, moim zdaniem srednio, chociaz jak zalozysz nowke instalacje powinno byc ok, moja nie jest nowa i chyba reduktor mam do wymiany (ale to nie z winy auta ) 3. Awaryjny? prawie wcale, wymieniasz tylko zurzyte czesci ze starosci, ja narazie musialem wymienic kopulke i palec rozdzielacza (wlasnie tylko to mialem do kupna z nowych czesci). jedyne wady jakie zauwazylem to szczegoly (wycieraczki "stracily" przerywany tryb pracy, dmuchawa nie dzialala na I i II stopniu (dzieki gademius ), czulnik otwartych drzwi padł itp
4. moim zdaniem hamulce sa ok, mam porownanie z astra I i polonezem i uwazam ze sa lepsze. co do prowadzenia to fakt, nie jet zbyt pewny, niestety waskie oponki i miekki zawias nie nadaja sie do szybkiej jazdy. 5. jezeli jest naprawde 160tys km i nie bierze oleju to mysle ze nie bedzie problemow z silniczkiem |
Tomasz1023 HF MEMBER Getz1.3/i 30 1.4/ Będzin/Clonmel | 2007-01-23 22:04:13 Zawieszenie to sie nie martw, bedziesz miałna to czas.Najwazniejsze czy nie bierze oleju???Lub ile bierze?Te silniki lubia pić olej.Wiec popytaj sie ![]() |
fiB HF MEMBER Hyundai Excel Elbląg | 2007-01-24 08:47:23 Pony to mój pierwszy samochód, ale mam porównanie z astrą 1 `98, jeśli chodzi o nagrzewanie auta w zimę, czy parujące szyby jak w astrze to w ponym jest to po prostu rewelka, szybko się nagrzewa, nic nie paruje. Mi się ponym świetnie jeździ, a części jak na lekarstwo, w wawie jest sklep wysyłkowy moim zdaniem świetny http://www.moto-market.pl/hyundai-autosklep/
mają wszystko i tanio, taniej niż na allegro. |
_xsilver HF MEMBER krakow | 2007-01-24 17:29:19 wie ze nie bierze bo samochod miala wczesniej jego sasiadka ... wiec zna go dosc dobrze ...
szkoda ze to nie MPI - tam z gazem byloby duzo fajniej - sam sie przerzuca na benzyne itp |
CzEkCzEk HF MEMBER PONY 1,5 GLS / Mega ... Zabrze | 2007-01-24 20:05:04 Bardzo fajne autko, mojego poniaczka jak kupowal go ojciec dla siebie mial 89k km zara po zakupie byla zakladana instalacja gazowa, kiedy ja go przejmowalem w swoje rece auto mialo niecale 190K km i silnik zyletka na gazie owszem lubi olej ale nic pozatym wymieniane tylko czesci naturalnie zuzywajace sie ja kucykiem zrobilem 60K km w 2 lata i w tej chwili oddalem go siostrzycce, jesli w to autko wlozysz serce i go niezaniedbasz mozesz byc pewnien ze nie zawiedzie cie. Ja osobiscie nie mialem do tego auta zadnych zastrzezen i zlego slowa na to auto nie dam powiedziec, jedyny jego mankament to blacha, lubia te autka zrzerac w okolicach tylnych blotnikow oraz progow. |
_xsilver HF MEMBER krakow | 2007-01-24 21:10:12 a jak wyglada taka sprawa - ponny byl produkowany na licencji mitsubishi - czy czesci np z colta czy lancera psuja do ponego - np kierownica ( bo oryginalna wg mnie nie jest za wygona ) , fotele , zegary ( bo colt ma duzo fajniejsze ) ? |
cendra HF MEMBER Volvo, 125p, Syrena Ciechanów/W-wa | 2007-01-25 16:58:08 wydaje mi sie ze czesci mechaniczne beda pasowac (oczywiscie niektore) a wystroj wnetrza i inne raczej nie, chociaz nie eksperymentowalem.
a propo tego sklepu wysylkowego to jest gdzieś jakiś cennik
[ wiadomość edytowana przez: cendra dnia 2007-01-25 16:59:19 ] |
fiB HF MEMBER Hyundai Excel Elbląg | 2007-01-27 10:35:42 Jeśli chodzi ci o sklep który podałem to w internecie nie mają cennika, trzeba na telefon się dowiadywać.
Mają części takie których nawet w serwisie hyundaia nie znajdziesz, jak mi się włamali do mojego poniacza i zepsuli zamki , to tylko tam je znalazłem i to nówki, a w serwisach nie mieli ich. Ja polecam. |
gt115pssss HF MEMBER scoupe gt wawa | 2007-01-27 11:14:36 samochody o taki m przebiegu i nie biorace oleju, zdarzaja sie dosc rzadko moim zdaniem,
nie ma sie co dziwic 170 tys km to srednia i w przypadku niektorych spora czesc na gazie
co do przebiegu nie ma sie co cieszyc, ze przez 2 lata tak ma,o jedzil , samochod tez sie zzuzywa, elementy gumowe, uszczelki silnika parcieja itd, pewnie olej wymianial po prostu profilaktycznie raz na 2 lata
z czesci mechanicznych to tylko silnikowe pasuja z mitsu, zawieszeie spokojnie sobie przerobisz czesci sa w necie i sklepach |