OBR-owska płyta duralu do 126p - zapytanie ???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy posiada ktoś wymiary oryginalnej płyty pod fiata 126p, przeznaczonej na rajdy szutrowe ?? Płyta wykonana była z duralu, osłaniała 3/4 podwozia małego fiata począwszy od podłużnicy po tylnią belkę. Płytę taką posiadał w swoim 126p Darek Twardzik, jeżdżacy niegdyś w okregówkach. Słyszałem że maluch ten wraz z płytą miał kolejnych właścicieli na terenie Bielska. Wiecie cos na ten temat ??? Głównie zależy mi na wymiarach. Pozdrawiam

O to chodzi?
(fotka oczywiście ze strony korozji)

Coś zblizonego , tyle że bez płyty pod resor . Ta właściwa zaczynała się od podłużnicy, czyli na wysokości nóg załogi i ciągnęła sie do tyłu w jednym kawałku aż pod belkę. Widziałem kiedyś foto z cieszyńskiej barbórki - maluch leżący na boku w rowie miał bodajże taką płytę - biały potworek z TM Motorsport

Spytaj w firmie Ireco moze bedzie wiedział jak ta plyta dokladnie wyglądała i jaki sa losy tego malucha bo wiem ze swego czasu stał u niego ten "pancernik" załogi Twardzik/Żelazko.

Jurek daleko do Macury nie masz podjedz moze ci coś powie na ten temat.

ja mam taką plyte w garazu , ale niestety nie mam czym zrobic fotek wzór był brany z płyty Kopiego która podobno kiedys nalezała do Kuziego, bedziesz mógl ją zobaczyc na rzywo na rajdzie magurskim w maluchu Wojtka Grondala(kropka), jak skołuje aparat to postaram sie porobić foto puki nie jest jeszcze założona, pozdrawiam ps. jest dużo fajniejsza niż ta na foto, jej koszt wykonania to było ok 450zeta

Mam coś takiego płyta pochodzi z FSM OBR z auta Koczura
Dural waga ok 11-12kg

fota nie bangla

edit

to mi komp nie banglał

[ wiadomość edytowana przez: Dar00 dnia 2007-01-27 17:41:10 ]

móglym prosić o jakieś wymiary dokładniejsze ?? ew inne foto z różnych stron ?? Chyba że chcesz sprzedać

Zastanawiam się też nad taką płytą ale na bazie kompozytów - przekładana siatka zbrojeniową. Wagowo mogłaby spasować ładnie , pytanie co z wytrzymałością...

Moge odsprzedać
Cena 250zł

Poprosze o kontakt najlepiej gg lub komórkę