Do czego ten przycisk?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
No własnie do czego służy przycisk nr 2?Oto link:
http://www.omega.via.t-online.de/Fensterheber.htm

bebo z tego co pamietam to byla tam tylko zaslepka w tym co ja mialem. chyba ze reszta chlpakow wie cos wiecej .pozdrowa . a i witam jako najmlodszy w klubie

Witam! U mnie nie ma zaślepki, ale przycisk. Przycisk na środku od strony kierowcy to zabezpieczenie przed dziećmi, żeby nie otwierały tylnych szyb, a ten nr 2 nie wiem, nie znam na tyle niemieckiego, a i bezpośrednie tłumaczenie nic mi nie mówi.

Zgodnie ze schematem jeden jest tzw wyłącznik zabezpieczający a drugi wyłącznik zabezpieczający przed zaciśnięciem.

Pozdrawiam

Zabezpiecza przed zaciśnięciem, ale nadal nie doszedłem jak to działa Może ktoś wie?

Spróbuj zamykać szybę w trybie automatycznym (przytrzymać dłużej przycisk zamykania) i następnie wciśnij przycisk p/zaciśnięciu. Reszty się domyślisz chyba...

Święta prawda Salmon.

Pozdrawiam

Zrobiłem tak i nic, szyba się normalnie zamknęła. A co ma się stać? Może przycisk nie działa, chociaż jakieś napięcie tam jest.

Ale masz oba przyciski dodatkowe?

Przytrzymaj go chwilke, ok 1 s. i powinno zadziałać.
Mi przy próbach przycieło palce i omało nie złamałem szyby

[ wiadomość edytowana przez: Skee dnia 2003-06-02 20:52:17 ]

Mam dwa przyciski, jutro sprobuje, wsadze coś pomiędzy szybę

Jak sądzę z obserwacji, przycisk działa poprawnie tylko na "zaprogramowanych" podnośnikach - temat programowania był niedawno poruszany.
Ja mam tylko elektryczne przednie (w związku z tym tylko jeden przycisk dodatkowy) i p/zaciśnięciowy działa natychmiast po naciśnięciu.

[ wiadomość edytowana przez: salmon dnia 2003-06-02 21:44:03 ]

Mam zaprogramowane, ale jakoś przycisk nie działa i przecież szybę można zatrzymać innym przyciskiem, więc po co ten?

To tak na wszelki wypadek, gdybyś nie zdążył zablokować zamykania na czas i żeby się nie martwić o palce