MotoNews.pl
5 Jak instalka do OPLA X14XE - modyfikacja (175892/0) - PT

Jak instalka do OPLA X14XE - modyfikacja

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam jakiś czas temu zakupiłem samochód OPEL ASTRA z silnikiem 1,4 16V ECOTEC niestety poprzedni właściciel zamontował tam instalację sterowaną za pomocą śruby. Ja chciałbym zmienić śrubkę na jakąś elektronikę. U mnie w mieście dwóch gazowników poleciło mi DT GAS system model DETEC SUPER z tym tylko że nie będa montować emulatora ponieważ u mnie już jest zamontowany emulator STAG2-E4. Co sądzicie o tej elektronice?
Czy w cenie do 450 pln jest coś lepszego do tego silnika?
Wszelkie inne propozycje mile widziane.

a co na śrubie ci źle jeździ?? może jak jeździ to nie trzeba niepotrzebnie kombinować

Jeździ w miarę dobrze i w miarę tanio tylko denerwuje mnie świecący się na okrągło check oraz fakty że przy przyspieszaniu brak mocy w określonym zakresie obrotów. Po za tym znasz takie określenie jak wypalanie się zaworów przy za ubogiej i nie stechiometrycznej mieszance?

Moim zdaniem to sporo. Za 350-400 to możesz mieć Bingo S z montażem i regulacją, a jak sam sobie zamontujesz to jeszcze taniej.
Ten emulator (stag2-E4) to tylko emulator wtryskiwaczy, a potrzebujesz jeszcze emulatora sondy. Bingo ma to wszystko "na pokładzie", nie wiem czy DT gas system ma wbudowany emulator sondy. W każdym razie moim zdaniem to trochę drogo. Jeśli miałbym dołożyć kasę to poszukałbym kompa Protec Digital Orion. Świetnie rozwiązany problem emulacji sondy. Niestety nie wiem gdzie to można kupić, może bezpośrednio u producenta (to również polski wyrób)?