MotoNews.pl

Jak odłączyc odkurzacz

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Proszę o podpowiedź jak najprościej odłączyć odkurzacz (hałasuje) tak aby nie zaświecał się check. Czytałem w postach wcześniejszych że trzeba wyjąć bezpiecznik, który znajduje się koło komputera silnika. U mnie w skrzynce gdzie jest komputer znajdują się tylko dwa bezpieczniki 60A i 40A ale oba nie rozłączają odkurzacza.

dzięki za rzeczowe popdpowiedzi

pozdrawiam

Więc pozostaje Ci zanurkować pod lewym błotnikiem (po zdjęciu koła i odpięciu nadkola) i odpiąć wtyczkę.
U mnie, po wyjęciu bezpiecznika, nie świecił się check.
Pzdr

Czytałem że wtedy zaświeci się check. Gdzie jeszcze może byc bezpiecznik od odkurzacza?

Cytat:
2007-01-30 10:53:34, MarcinP pisze:
Witam Proszę o podpowiedź jak najprościej odłączyć odkurzacz [...]

Ja tam po skończeniu odkurzania po prostu wtyczkę z kontaktu wyciągam

To nie kombinuj, tylko kup u Mariosa pompę i po sprawie. Towar pewny, ekspresowa wysyłka w 100%.

aukcja

Cytat:
Czytałem że wtedy zaświeci się check. Gdzie jeszcze może byc bezpiecznik od odkurzacza?

Zaświeci się jak wyjmiesz przekaźnik!! a nie bezpiecznik

Chyba zanim dowiem się gdzie jest ten bezpiecznik to jeszcze paru pseudofachowców napisze kilka postów nie na temat. Jesli ktoś chce pomóc to proszę napisać rzeczowo gdzie jest ten bezpiecznik lub doradzić jak odłączyć najprościej ten odkurzacz w inny sposób bez zapalenia check'a.

dzięki

Problem jest taki, że w omach w zalezności od rocznika i silnika ,bezpieczniki pod maską ( tam gdzie komp) były ustawione zupełnie róznie, więc trudno doradzić gdzie u licha go masz.

Jak nerwy cię biorą to gazety na ziemię, głowa pod nadkole-zderzak i wyjmij wtyczkę od pompy.
To tyle

Cytat:
2007-02-01 15:48:21, Scooby pisze:
Problem jest taki, że w omach w zalezności od rocznika i silnika ,bezpieczniki pod maską ( tam gdzie komp) były ustawione zupełnie róznie, więc trudno doradzić gdzie u licha go masz. Jak nerwy cię biorą to gazety na ziemię, głowa pod nadkole-zderzak i wyjmij wtyczkę od pompy. To tyle

PRAWDA

dzięki Scooby, taki post jest rzeczowy i wyjasnia sprawę. Co do reszty: np jaro_alfa doradził mi kupno i nie kombinuj... (bez komentarza) a żartowniś z wtyczką od odkurzacza jak chce być taki moderny z angielskimi tekstami to niech trochę gramatyki skubnie żeby dawać takie podpisy. Chyba wziąłeś to z prymitywnego filmu o gibających się czarnuchach, którzy sami łamią swój narodowy język. Jak już koniecznie chcesz mieź taki podpis to zmień na:
1. who dares to win, albo
2. who dares winning

to brzmi bardziej po angielsku

Sorry ale patrząc na przepełnienie różnych forów shitem nie mogłem się powstrzymać. Pozdrawiam wszystkich tych którzy piszą na forum aby tworzyć i pomagać.

[ wiadomość edytowana przez: MarcinP dnia 2007-02-02 13:23:57 ]

Cytat:
2007-02-02 13:10:44, MarcinP pisze:
dzięki Scooby, taki post jest rzeczowy i wyjasnia sprawę. Co do reszty: np jaro_alfa doradził mi kupno i nie kombinuj... (bez komentarza) a żartowniś z wtyczką od odkurzacza jak chce być taki moderny z angielskimi tekstami to niech trochę gramatyki skubnie żeby dawać takie podpisy. Chyba wziąłeś to z prymitywnego filmu o gibających się czarnuchach, którzy sami łamią swój narodowy język. Jak już koniecznie chcesz mieź taki podpis to zmień na: 1. who dares to win, albo 2. who dares winning to brzmi bardziej po angielsku Sorry ale patrząc na przepełnienie różnych forów shitem nie mogłem się powstrzymać. Pozdrawiam wszystkich tych którzy piszą na forum aby tworzyć i pomagać.

Kolego nie napinaj się tak bo ci żyłka pęknie. Gdybyś wykazał choć minimum inicjatywy to sam znalazłbys opis bezpieczników w aucie (jak nie na tym forum, to gdzieś indziej w necie). A ty czekasz aż ci ktoś poda wszystko na tacy. Dramat

Z taką roszczeniową postawą kariery nie zrobisz

PS. Jeżeli nie wiesz co oznacza zwrot "Who Dares Wins" to sięgnij po ambitniejsze lektury niż elementarz j. angielskiego, a potem dopiero się wypowiadaj.

[ wiadomość edytowana przez: Immo dnia 2007-02-02 13:55:51 ]

Cytat:
2007-02-02 13:10:44, MarcinP pisze:
[...] a żartowniś z wtyczką od odkurzacza jak chce być taki moderny z angielskimi tekstami to niech trochę gramatyki skubnie żeby dawać takie podpisy. Chyba wziąłeś to z prymitywnego filmu o gibających się czarnuchach, którzy sami łamią swój narodowy język. Jak już koniecznie chcesz mieź taki podpis to zmień na: 1. who dares to win, albo 2. who dares winning to brzmi bardziej po angielsku [...]

Ad.1. To był zwykły żart, bez aluzji czy wycieczek osobistych...
Ad.2. Skoro jesteś taki dobry z angielskiego to chyba powinieneś napisać list do SAS z prośbą żeby zmienili swoje motto na "bardziej poprawne" bo widocznie "skubnęli za mało gramatyki" i sobie przyjęli motto "z prymitywnego filmu o gibających się czarnuchach".
Myślę, że może nawet przyjmą cię na swojego nowego wykładowcę angielskiego w tej formacji...
Ad.3 Nie żywię urazy, po prostu zanim zaczniesz coś komentować - sprawdź czy masz rację...
Peace
ILKU

Odpowiedzi i wymiany zdań multum, a my wciąż nie wiemy jaki masz model Omy ...

Cytat:
2007-02-02 14:32:58, jaro_alfa pisze:
Odpowiedzi i wymiany zdań multum, a my wciąż nie wiemy jaki masz model Omy ...

no nie wiem, bede zgadywal 2.0 16V

Cytat:
2007-02-02 14:58:36, Brutal pisze:
no nie wiem, bede zgadywal 2.0 16V

Taaaa.........
Ja też mam 2.0......

Cytat:
2007-02-02 23:21:32, kuba pisze:
Taaaa......... Ja też mam 2.0......

a nie masz?