[śląsk] Grupowa hamownia - 75zł

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Joł!
Na macierzystym forum MeganeCoupeKlubPolska zaproponowałem spoto-hamownię w firmie EKO-CAR w Jastrzębiu:
http://www.eko-car.com/tuning/

Niestety odzew jest BARDZO marny i jest tylko dwóch chętnych (łącznie ze mną)...
... a potrzeba minimum 5 samochodów (obojętnie jaka marka) to cena hamowni bedzie o 50% niższa, czyli 75zł :wink:

Termin wstępnie ustalony jest na 03.02.2007 - sobota godzina 9:00

Ważne:
- geometria musi być na tip-top (żeby nie zjechał z rolek)
- stan opon ok + odpowiedni indeks prędkości

Więc jeśli są chętni na 100% to proszę się wpisywać !

[ wiadomość edytowana przez: Lee dnia 2007-01-22 13:58:43 ]

Cytat:
2007-01-22 13:57:49, Lee pisze:
Joł! Na macierzystym forum MeganeCoupeKlubPolska zaproponowałem spoto-hamownię w firmie EKO-CAR w Jastrzębiu: http://www.eko-car.com/tuning/ Niestety odzew jest BARDZO marny i jest tylko dwóch chętnych (łącznie ze mną)... ... a potrzeba minimum 5 samochodów (obojętnie jaka marka) to cena hamowni bedzie o 50% niższa, czyli 75zł :wink: Termin wstępnie ustalony jest na 03.02.2007 - sobota godzina 9:00 Ważne: - geometria musi być na tip-top (żeby nie zjechał z rolek) - stan opon ok + odpowiedni indeks prędkości Więc jeśli są chętni na 100% to proszę się wpisywać !

Pewnie Darek 54495 był by chętny za tę cenę...tyle że termin chyba za szybki....

Poza tem... za daleko

Poza tem...w Katowicach też jest konkret hamownia z wyjściową ceną 150zł...i poważną opcją możliwości negocjacji cenowej przy kilku wozach...

Może warto pomyśleć inaczej ?

A o której hamowni mówisz??

Bo ja znam na dąbrówce małej P.Jamrozego. Tam jest po 80 zł za minimum 5 aut.
Powyżej 15 aut to cena jest 60zł, ale jak tu zebrac 15 aut jak na moim forum jest ZERO chętnych

Cytat:
2007-01-22 22:06:05, Lee pisze:
A o której hamowni mówisz?? Bo ja znam na dąbrówce małej P.Jamrozego. Tam jest po 80 zł za minimum 5 aut. Powyżej 15 aut to cena jest 60zł, ale jak tu zebrac 15 aut jak na moim forum jest ZERO chętnych

Tak dokładnie...Dąbrówka M. ul .Styczniowa

Ino tera to mię zdziwko ogarnęło przeogromne
Znaczy co??....masz problem z tą 5-złotową różnicą czy jak ??

Bo z tego co piszesz , wnioskuję że za pięć złotych różnicy Tobie opłaca się / i chce/ stracić pół dnia i dygać te 120 km ( tam i z powrotem) do J.Z. ??? ... ...hmmm

[ wiadomość edytowana przez: bogdan1 dnia 2007-01-22 22:25:02 ]

Eko Car ma hamownię za 150 tysięcy zł... Także warto się kulnąć te 100 km i sprawdzić czy wszystko jest ok.

Dokładnie tak jak mówi Zoltar. P.Jamrozy ma hamownię Świątka, a ekocar ma Maha tak więc bez porównania...

Niestety ale jakoś ta Świątkowa mnie nie przekonała, wykres skąpy no i sam wygląd

zapodam to na forum nexii moze tam sie ktos skusi bo w koncu marka auta bez znaczenia

Hej, ja bym się pisał z moim Civiczkiem.
Wpadłem tutaj z Nexia Klubu, ktoś tam dał info
Czy ten EkoCar to jest w Jastrzębiu?
W zeszłą sobotę byłem na hamowni na Dąbrówce u p. Jamrożego.
Teraz bym chciałsprawdzić na innej hamowni i na seryjnym dolocie

Cytat:
2007-01-23 10:47:29, Prono pisze:
Hej, ja bym się pisał z moim Civiczkiem. Wpadłem tutaj z Nexia Klubu, ktoś tam dał info Czy ten EkoCar to jest w Jastrzębiu? W zeszłą sobotę byłem na hamowni na Dąbrówce u p. Jamrożego. Teraz bym chciałsprawdzić na innej hamowni i na seryjnym dolocie

Kolega z Hondą,wpadł na forumEspero bo przeczytał na forum nexii,propozycję z klubu megane. Jaki ten internet mały...

Sory, NMSP

No to cześć Prono bo ja tez tam byłem ze zlotem Hondy ale Meganką Kupe

Tak... Eko-car jest w Jastrzębiu, w ten czwartek mają kalibrację hamowni więc wyniki będą na 100% realne

[ wiadomość edytowana przez: Lee dnia 2007-01-23 15:18:00 ]

Tak pamiętam, wpadłeś jeszcze z jakimś takim...Clio Szport słabym
Co? Też niezadowoleni z wyników?
Bo mi na tej hamowni na Dąbrówce wyszło że brakuje mi 12Nm za to mam 12PS więcejw stosunku do serii. A dupohamownia twierdzi co innego

To ile chętnych mamy? No i czy te opady śniegu nie pokrzyżują planów...
No i jeszcze mi się przypomniało, że mam kupon rabatowy 50% na tą hamownię w Jastrzębiu, bo się ostatnio na darmowe hamowanie nie załapałem jak była ta akcja dla klubów tuningowych, moze kiedy indziej wykorzystam po kolejnych modach w aucie.

No mi wyszło poniżej serii (seria 115km / 168nM), a był chipowany na 119 / 179, a wynik na hamowni 110 / 161

Niestety po podłączeniu pod kompa okazało się że sterownik ma błąd ogólny "Błąd kalkulatora" czyli jest końkretnie spieprzony i że chipowy program może szlak trafić jak przyjdzie mi zakupić nowy-używany sterownik za 800zł

A Cliówka poszła ogniem bo seria ma 172 i 198 a jemu wypluło 182 i 212! A ma silnik po zatarciu zrobiony jakieś 10tyś km temu

No jest nas łącznie z Tobą 5 sztuk! Tak więc jutro zaklepuję termin!

Chyba że ktoś Esperala zechce zahamować?

Prono zagadaj na email to się wymienimy komórkami

[ wiadomość edytowana przez: Lee dnia 2007-01-23 23:15:24 ]

Aaaa..widzis...

Tak daleko (w aspekta techniczno-wyposażeniowe) to ja siem nie zagłębiałem

Darkowi też wyszedło na Dąbrówce znacznie poniżej fabryki nawet!

....może mata racjem ??....że ciulata ta hamownia

Pozdrawiam

z Takimi przebiegai jak macie zawsze wyjdzie ponizej seri. Silniki nowe nietrzymaja norm. U mnie fabrycznie bylo 150 koni a w zeczywistosci 148.9KM i momentu wyszlo 219 zamiast 220. Ale stracy mocy sa w normie jak na nowe auto. Po chipowaniu i zhamowaniu auta wynik 203KM i 270 NM.

P.S
Bogus smignij na hamownie sam jestem ciekaw

Termin klepnięty: 3 luty od 9:00

Ale żaden Esperal nie przyjedzie?

Cytat:
2007-01-24 09:36:14, Bartek1112 pisze:
z Takimi przebiegai jak macie zawsze wyjdzie ponizej seri. Silniki nowe nietrzymaja norm....

Zgadzam się w 100% z Bartkiem
Przez tyle lat kilka kucyków napewno już czmychło w siną dal
To i po co się dołować jak się okaże że z 90 zostało nam 55 koników

Po to żeby miec motywację na wiosnę i zapędzić ponownie źrebaki do stada

Jak się robi spokojnie i powoli to $ nie jest taką przeszkodą przy modach. Ja np dolot składałem 2 miesiące żeby żona nie widziała odpływu gotówki

Cytat:
2007-01-23 22:52:57, Lee pisze:
No mi wyszło poniżej serii (seria 115km / 168nM), a był chipowany na 119 / 179, a wynik na hamowni 110 / 161 Niestety po podłączeniu pod kompa okazało się że sterownik ma błąd ogólny "Błąd kalkulatora" czyli jest końkretnie spieprzony i że chipowy program może szlak trafić jak przyjdzie mi zakupić nowy-używany sterownik za 800zł

Za "używane" 4 KM i 11 Nm płaci się 800 zł...

Cytat:
2007-01-24 09:36:14, Bartek1112 pisze:
z Takimi przebiegai jak macie zawsze wyjdzie ponizej seri. Silniki nowe nietrzymaja norm. U mnie fabrycznie bylo 150 koni a w zeczywistosci 148.9KM i momentu wyszlo 219 zamiast 220. Ale stracy mocy sa w normie jak na nowe auto. Po chipowaniu i zhamowaniu auta wynik 203KM i 270 NM. P.S Bogus smignij na hamownie sam jestem ciekaw

Bzdura

Akurat silnik 1.8 T nie trzyma z reguły mocy... Inne jak najbardziej, często mają nadwyżki, nawet po 100000

inne czyli jakie? niemowimy tutaj o dieslach. Kazdy silnik sie zurzywa i mi niepowiesz ze silnik ktory ma nalatane 250 tys tak samo smiga jak ten co ma nalatane 50 tys