Swap silnika

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam mam pytanko posiadam toyote corolle model E9 z silnikiem 1.6 16V 105km 4AFE ,silnik mi padł i chce zrobic swapa .Jaki slinik byscie mi proponowali włozyc i czy tzreba bybbyło duzo przerabiac rzeczy bardzo prosze pomózcie mi pozdrawiam

Najłatwiej wsadzić taki sam tylko w dobrym stanie jeśli już chcesz zamieniać silnik.
A co to znaczy że Twoj "padł" ?

Pzdr

w moim prawdopodobnie posły zawory i regulator ich cos mi stuka bardzo adokładnie niewiem co bo jeszcze silnika nie rozbierałem . Tak jak pisałes najlepiej by było taki sam włozyc tylko wogóle nie moge znalesc takiego samego na allegro lipa sa ale do nowszych modeli corolli ,wiec mam kłopot ,chyba ze ktos ma taki sam silniczek do sprzednia to bym kupił,dzieki za porady jesli ktos ma taki silniczek do sprzedania lub ma czesci do niego to pisac z góry dzieki za kazdą nawet najminiejsza pomoc POZDRAWIAM

To dopiero podejrzenie o zawory ?
Najpierw zrzuć głowicę i zobacz co tam się dzieje, bo może opłaci się tylko ją zregenerować zamiast kupować cały silnik ?
Tak na marginesie... jaki regulator zaworów ?? 4A-FE ma przecież płytki na każdym zaworze...
Pozdro.

aha no masz racje jak robiore silnik bede wiedzial co jest grane ,ja juz sie dowiem to podzile sie info pozdro