MotoNews.pl

ALKOHOL!!! Czemu szkodzi zdrowiu?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Alkohol ma swoje zalety dla zdrowia, ale pity z umiarem i w odpowiednich chwilach. Oto przyklad kiedy nie nalezy pic wysoko procentowcow!!! http://cdj.krystian-nowak.poznan.pl/drinkdriving.doc
Jeśli mozecie sciagnijcie to i jak wam zalezy przeslijcie znajomym na maila.

Stare to jak swiat... ze dwa lata temu na to wpadlem w necie...

Jakies przeslanie to mialo w sobie niesc ?? Normalny czlowiek nie wsiada za kierownice po pijaku, a idioty nic nie powstrzyma... Wiec darujmy sobie takie towary... dla niektorych sprzatanie pawia z klawiatury moze byc klopotliwe.

poza tym zły adres koleś sobie wybrał. to nie tjunninnk klab. a kawałki tego typu do morderców i tak nie przemówią. jak ktoś jest głupi od urodzenia to od jednego doca mu nie minie

Fascynacja takimi zdjęciami oraz nieodparta konieczność podzielenia się nimi też mają swoją nazwę (niestety zapomniałem jaką ).

No, ale podobno to też można wyleczyć.

Mam podobne zdanie jak URG, normalni nie potrzebuja tego oglądać, głupim nic z tego nie przyjdzie, przecież i tak są najlepsi, a ich bryki niezniszczalne. Podobnie krzyże przy drogach nie działają na bezmózgow.
Uważam, że jedynym rozwiązaniem byłoby gdyby sjutki ponosić mogli wyłacznie oni, niestety nie jest to reguła.
Na koniec, niestety, nie zawsze brawura występuje po wodeczce czy piffie, ale wtedy jest najbardziej odmóżdżona.

A ja pozwolę sobie mieć odmienne zdanie. Uważam, ze takie "przypominacze" powinny od czasu do czasu być podawane kierowcom. Nie za często, zeby ludzie nie zobojętnieli. Może tylko co 10 kierowca o skłonnościach wyścigowych przynajmniej na jakiś czas, może nawet tylko na 5 minut, odpuści sobie. Może akurat te 5 min. uratują go lub kogoś niewinnego przed tragedią.

Oczywiście to jest ocena subiektywana. Ja wcześniej nie widziałem tych zdjęć i jestem pod dużym wrażeniem. Patrzę na to specyficznie bo mam 15-letnią córkę, która mogłaby teoretycznie znależć się na miejscu tamtej dziewczyny. Przerażenie! Na jakiś czas te zdjęcia pomogą mi powstrzymać się od wykorzystywania wszystkich koni MV6 przynajmniej kiedy jadę z rodziną. Wierzę, że jest więcej takich tatusiów, których te zdjęcia ruszą/ruszyły, bo dzięki zbliżonej sytuacji rodzinnej, bardziej niż inni utożsamiają się z oglądaną tragedią. Patrzę na tych zdjęciach na ojca tej małej. Jak on się czuje... Mówcie co chcecie, ja wymiękam...

PS: ...i proszę mnie nie posądzać o fascynację tymi zdjęciami.

Hmm alkohol szkodzi zdrowiu?? Biorąc to dokładnie to nic mnie to nie obchodzi. A co nie szkodzi? Inna para kaloszy to, jazda po wypiciu. Tu stoje na stanowisku, że jedno z drugim ni jak się ma do siebie i pokazywanie mordy debila, który zaczyna myśleć po fakcie jest co najmniej niemądre jak nieefektywne. Tego typu praktyki to domena tych miśków, którzy ten kraj pchają w przepaść. Prawda jest taka jak ktoś nie ma pod kopułą to niech się ustawi w kolejce po rozum ale na pewno niech się nie wpycha przed pralkę automatyczną bo ona jest na wyższym etapie rozwoju.

Pozdrawiam

1) To nie alkohol szkodzi tylko głupota - ten sam skutek może mieć jazda na łysych gumach, rozmowa przez telefon i tysiące innych
2) Ja nie rozumię sensu zamieszczania tych zdjęć - jak ktoś potrzebuje dla siebie tego rodzaju argumentów lub chce sobie coś przypomnieć / uświadomić to niech przejdzie się do najbliższego szpitala. Takie rzeczy dzieją się codziennie i albo się o tym pamięta albo nie - a wrażenia i odpuszczanie tego lub tamtego na jakiś czas służy tylko zachowaniu własnego spokojnego sumienia.
3) Jako były palacz stwierdzam, że nachalne przedstawianie mi w swoim czasie zdjęć płuc ze smołą itp. wywoływało tylko moją agresję, a co za tym idzie wzmożoną konsumpcję papierosową. W najlepszym wypadku miałem to gdzieś.

Albo się ma pewne zasady, albo nie.
Takie zdjęcia to bardziej uspokajają ich dystrybutorów niż przynoszą korzyść.
Jakoś nie widzę (a widziałem już b.dużo) sytuacji w której naprany gość siadając za kierownicę nagle dostaje olśnienia:
"O q..., co ja robię? Przecież dobrzy ludzie pokazali mi niedawno te zdjęcia!"
Po czym dobrowolnie wytacza się z pojazdu, wyrzuca kluczyki do ścieku i udaje się na przystanek komunikacji miejskiej.
Bez jaj...

Pzdr.

Qrwa ta laska sni mi sie juz po nocach!!! juz na czwartym forum ja widze w tym tygodniu!!!! i dostalem to w 17 mailach (wczoraj i dzis)!!!!!!od wszystkich znajomych a kazdy to mial z innego zrodla!!!
to jest jak kurwa ich troje co 3 min w telewizji ...zygac mi sie juz chce ją widze ludzie ile mozna ??????