Zapala i gaśnie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco

Dobry wieczór.
Omega B 1998r 2.5 TD wystąpił problem z uruchamianiem samochodu po nocy. Po zgaśnięciu kontrolki świec i przękręceniu kluczyka , silnik natychmiast zapala i tak samo szybko gaśnie. Po 8 do 10 takich próbach zapala. W ciągu dnia zapala za każdym razem bez najmniejszego problemu . Objaw ten występuje tylko przy pierwszym zapaleniu zupełnie zimnego silnika. Wczasie dnia samochód stoi na parkingu kilka godzin, zapala wtedy bez problemu, kontrolka świec gaśnie przekręcam kluczy i zapala natychmiast. Jeżeli ktoś miał podobny problem proszę o informację jak z tym się uporać.
Dziękuje.

gdzies ci się zapowietrza na 99% , bardzo powoli , jak postoi przez noc paliwo zejdzie po 8 -10 razach pompka w baku napompuje i samochód odpala

załóż na wąż z ON zawór jednokierunkowy

to samo miałem na starym silniku, każdy mówił że to pompka, że zapowietrzone, że założyć ten jednokierunkowy zaworek. Wymieniłem silnik który to ma w idealnym stanie pompę wtryskową i objawy ustąpiły.

p.s. z tego co się oczytałem i widziałem u innych w okresie ile z tym silnikiem mam styczność to 99% dupnej pracy tego silnika to wina pompy wtryskowej.

[ wiadomość edytowana przez: Schizm dnia 2007-01-29 14:22:29 ]