Oświetlenie deski rozdzielczej??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Grzebelem dziś troszke przy zapalniczce w moim essim i musialem chyba jakies zwarcie walnac albo cos bo oswietlenie deski rozdzielczej przestalo mi wogole dzialac. Sprawdzalem bezpiecznik i jest ok tym bardziej ze zegar i radio dziala. Nie ma oswietlenia i zapalniczki. Czy ktos ma jakis pomysl co to jest i od czego zaczać??

A działają ci światła mijania drogowe oraz kontrolki na desce rozdzielczej?? Jesli nie ja tak miałem to był to bodajże bezpiecznik nr 11 w szkynce bezpieczników do wymiany.
Jesli nie jest tak jak mówie to niestety nie mam pomysłów póki co

Nie spradzalem świateł mijania i kontrolek od nich na desce ale reszta kontrolek na desce rodzielczej jest ok.

Raczej poszedł bezpiecznik. Poszukaj dobrze

Bezpiecznik na 100% jest ok. Sprawdzalem jeszce raz i zapalniczka tez dziala.Wiec działa wszystko oprocz swiatel na desce rodzielczej. czy to mozliwe ze poszly wszystkie zarowki??

Czy sprawdzileś w koncu te nieszczesne swiatła mijania?
Jeśli nie zrob to i powiedz czy dzialaja czy nie, wtedy bedziemy myśleć dalej.

Wszystko działa. Oprocz oświetlenia na desce

Jak sie nie myle to bezpiecznik od lewej stony swiatel mijania/postojowych odpowiada za podswietlenie deski.

Wiem bo sam zrobilem zware wiec szukalem ktory to ale jak mi wywalilo bezpiecznik to cala deska nie byla podswietlona (czyta. zegary, srodek deski gdzie te pokretla)

najlepiej wlacz postojowki i sprawdz czy swiecza, pozniej mijania czy swieca i dojdziesz czy to bezpiecznik

Jak juz wspominalem zegar, zapalniczka a wiec elementy które sa na tym samym bezpieczniku dzialają wiec bezpiecznik jest ok chyba ze mam zapalniczke perpetum mobile Kumpel podpowiada mi ze moglem stracic mase

Nie wiem czy to tak trudno sprawdzic te postojówki. Jak mamy Ci pomóc jak nie chcesz odpowiedziec na pytania ktore zadajemy.

Dziekuje wszystkim za pomoc. Pogmeralem pogmeralem i wszystko juz jest ok. W sumie nawet nie wiem co zrobilem

Cytat:
2007-01-28 22:16:33, acquaristic pisze:
Dziekuje wszystkim za pomoc. Pogmeralem pogmeralem i wszystko juz jest ok. W sumie nawet nie wiem co zrobilem

To są najlepsze momenty