Zaworek odpowietrzania skrzyni korbowej

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam ,gdzie znajduje się ten zaworek?(1,6 16V 1995-XII)

silnik

Mnie sie nic nie wyswietla

kurcze coś nie chce przejśc zdjęcie ,ale wiadomo przynajmniej o jaki silnik chodzi(taki jak w opisie)

POSZŁO

[LIST]

Przy bloku silnika zobaczysz taką gumową fajkę - z jednej strony fajeczka ta wchodzi na metalową rurkę idącą wgłąb auta, a z drugiej strony nasadzona jest na zaworek (w dół).
Wyjmujesz fajkę - najcześciej wychodzi z zaworkiem. Jak nie - zawoek wyciągasz zaraz po fajeczce.

gdzie znajduje sie w 1,4 z 97r prosze o zdjecie. pozdrawiam

Witam!!! juz wiem gdzie sie znajduje zaworek odpowietrzania skrzyni korbowej Mam pytanie Jak sie go czysci rozkreca sie go jakos i czy wszystkie rurki wychodzace z niego przeczyscic umnie sa 3 jedna krutka ktora dochodzi do silnika. Ja tez trzeba przeczyscic pozdrawiam

Witam!!! juz wiem gdzie sie znajduje zaworek odpowietrzania skrzyni korbowej Mam pytanie Jak sie go czysci rozkreca sie go jakos i czy wszystkie rurki wychodzace z niego przeczyscic umnie sa 3 jedna krutka ktora dochodzi do silnika. Ja tez trzeba przeczyscic pozdrawiam

Cytat:
2006-09-13 23:11:32, Lukaszzz pisze:

Nic nie zaszkodzi przeczyścić wszystkie, na pewno nie będzie gorzej.

Cytat:
2006-09-13 22:53:59, Lukaszzz pisze:

Zaworek warto przepłukać rozpuszczlnikiem - do słoiczka i szejk it!

Cytat:

ale rozkreca sie go jakos jak to zrobic jak go wyczyscic pozdrawiam

Kombinowałem coś ze swoim i zaprzestałem prób rozbierania. Wydaje mi się, że się go nie rozkręca.

Cytat:

Cytat:
Kombinowałem coś ze swoim i zaprzestałem prób rozbierania. Wydaje mi się, że się go nie rozkręca.

Wiec wyjac go i wlac np benzynke ekstrakcyjna do srodka przez jeden z otwotow Czy jakos inaczej pozdrawiam

Witam
to ja sie przyłacze - a gdzie takowy zaworek znajduje sie w 1,3 Endura ??

Stary temat - nowe pytanie. Wyczyściłem to coś ale wszystkie bebechy wewnątrz lużno latają.
To tak ma być?? Dmuchając od strony króćca powiertze nie przechodzi, natomiast z drugiej strony leci jak przez rurkę.

to chyba o to chodzi

No to dalej bo jakże mnie gnębi jak coś mi nie gra.
Zawór wyczyszczony, olej dalej sadzi do obudowy filtra.
Pytanie: Czy oprócz zaworu i przewodu w kształcie L jeszcze coś może być zapchane?? ten metalowy przewód który leci wgłąb silnika (może zna ktoś sposób jak go udrożnić?O ile się da)
Gąbka w obudowie filtra też została wymieniona.
A może ma ktoś po taniu motor 1.6 16v do sprzedania?? Bo ten mój zaczyna mnie denerwować chciaż wydaje mi się że chodzi dobrze, no może oborty troszeczke falują i klekotaja popychacze ale wydaj mi sie że moc ma odpowiednią, nieprzewidywanych niespdzianek nie sprawia, tylko skąd do *&&%#%@^%$&%*!@%#$^#$% ten olej w tym filtrze??
Jak tak dalej pójdzie zostanę oficjalnym sponsorem firmy Valvoline.