Pytanko odnośnie "drewienka" w Escorcie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam takie może troche dziwne pytanko Jaki gatunek drewna imituje drewienko w Escorcie?
Najlepiej chciałbym się dowiedzieć jak to wygląda w mk6 ale mk7 też mnie poratuje

Wygląda sobie tak:
Image Hosted by ImageShack.us

Napisałem tak troche niezbyt jasno
Jak wygląda to ja wiem ale ciekawy jestem jaki gatunek drewna imituje (i czy w ogole imituje)

tysz wymysliłeś
To na pewno nie jest żadne z rodzimych gatunków. Na pewno nie rosnie w strefie umiarkowanej bo nie ma słoi przyrostu rocznego.
Z tego co pamietam z zajęć na studiach wyglada jak jakieś tropikalne drzewo. Profesor pokazywał nam kiedys ale dawno temu było i nie wiem bo nie pamietam a i studiów nie skończyłem
a swoja droga jak kto zdolny by wykonał poiedzmy z klonu czy innego drewna...

[ wiadomość edytowana przez: arti31 dnia 2007-01-31 20:20:26 ]

Trzeba by w ASO zapytać
A tak na marginesie to bardzo podobne miał znajomy w Mercedesie i podobno to był orzech.

Cytat:
2007-01-31 20:18:45, arti31 pisze:
tysz wymysliłeś To na pewno nie jest żadne z rodzimych gatunków. Na pewno nie rosnie w strefie umiarkowanej bo nie ma słoi przyrostu rocznego. Z tego co pamietam z zajęć na studiach wyglada jak jakieś tropikalne drzewo. Profesor pokazywał nam kiedys ale dawno temu było i nie wiem bo nie pamietam a i studiów nie skończyłem a swoja droga jak kto zdolny by wykonał poiedzmy z klonu czy innego drewna... [ wiadomość edytowana przez: arti31 dnia 2007-01-31 20:20:26 ]

A no wymyśliłem
No ja na studiach też miałem taki przedmiot który nazywa się Nauka o materiałach-drewno i Inżynieria wytwarzania-drewno ale jakos właśnie nie wyglądało mi to na "normalne" drewno.
A może to wcale nie jest imitacja drewna... ??
Cytat:
2007-01-31 20:19:30, jerico pisze:
Trzeba by w ASO zapytać

W sumie można by spróbować ale obawiam się że mogą nie być zbyt chętni do odpowiedzi...

[ wiadomość edytowana przez: kozik dnia 2007-01-31 20:24:33 ]

tak OT ale pamietam ze studiów jak znalazłem dwa kawałki sosny takie same tylko jeden upierdzielony na maxa i profesor sie uparł ze jeden to sosna a drugi swierk a nawet pod lupa były takie same
Profesor wie lepiej

Cytat:
2007-01-31 20:28:03, arti31 pisze:
Profesor wie lepiej

No a jak inaczej...
Najgorsze że jeden z tych przedmiotów (Inżynierie) to jeszcze męcze i 7.02 mam z tego egzamin...
No ale koniec OT
Ktoś jeszcze może coś pomóc?

to jest imitacja orzecha a na kierownicy jest prawdziwy fornir z orzecha, orzech nie ma typowych słojów.

Noo tak czekałem na Fryszarda
Czyli orzech w mk7 a czy ktos się orientuje czy w mk6 było to samo bo wydaje mi się że nie...

[ wiadomość edytowana przez: kozik dnia 2007-01-31 20:42:32 ]

w sumie tylk raz widziałem drewno w MkVI -byłochyba jaśniejsze i sprawiało bardziej badziewne wrażenie.
Kozik, co ty kombinujesz lepiej powiedz ???
Kup kłodę czereśniową i zamów u sztukatora elementy wnętrza - przebijesz wszystkich!

A no Maćku kombinuje kombinuje ile wlezie
Widziałem tylko na fotkach i wyglądało to całkiem fajnie no i wpadłem na taki pomysł...
Jak cos z tego wyjdzie to się pochwale

a powiedz mi deska mk6 jest gładka
kanciata nie myslałes zeby ten plastik okleic naturalnym fornirem? mogłoby to niezle wygladac,

Cytat:
2007-01-31 23:03:58, fryszard pisze:
a powiedz mi deska mk6 jest gładka kanciata nie myslałes zeby ten plastik okleic naturalnym fornirem? mogłoby to niezle wygladac,

frys ja czyms takim mialem zrobione :p

tys widział fornir miałes zwykły plasik naklejke

Cytat:
2007-01-31 23:12:31, fryszard pisze:
tys widział fornir miałes zwykły plasik naklejke

nie wazne co ale bylo :p
efekt bylby podobny optycznie

Myśleć myślałem i myśle dalej
Fornir będzie ciężko formować a niestety w niektórych miejscach trzeba będzie to zrobić...
Pewna koncepcja już jest ale pochwale się (jeśli będzie czym) dopiero jak wszystko będzie gotowe

jak kupisz 0,8mm to łatwo uformujesz, jakbys go na ciepło spróbował uformowac to powinno dac rade(w granicach rozsądku)

a dokładniej jest to CIEMNY ORZECH - przynajmniej w mk 7

Cytat:
2007-01-31 20:39:28, fryszard pisze:
to jest imitacja orzecha a na kierownicy jest prawdziwy fornir z orzecha, orzech nie ma typowych słojów.

ooo czyli miałem racje