HELP - pilot

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam panowie mam malutki i dość kłopotliwy problem a mianowicie : mam kluczyk ze sterownikiem centralnego w oddzielnej obudowie - nie mam alarmu jakby co sam immobilizer
, i niestety ostatnio rozleciał się pilot od centralnego - podobno nie do zrobienia oczywiście nie jadę do ASO z wiadomych względów.

Mógłbym ten problem zaniechać i stracić zamykanie z pilota, gdyby nie jedna kwestia: samochód mogę jedynie zamknąć pilotem [gdy zamykam kluczykiem świeci mi się "ludzik" i nie mogę odpalić kluski, dopiero po zamknięciu i otwarciu z pilota jest to możliwe] tak więc w tym momencie NIE MOGĘ ZAMKNĄĆ SAMOCHODU.

I stąd moje pytanie jak odłączyć immobilizer
lub też które kabelki połączyć przy sterowniku centralnego, albo generlanie jak sprawić, ażebym mógł zamykać kluczykiem?

Ps Wiem kupię cały alarm na allegro ale teraz szukam szybko jakiegoś zastępczego rozwiązania.
Ps' szukałem a nie znalazłem, oczywiście w archiwum

Nie jestem pewien na 100% ale jak Ci odpala to zamknij omcie wtedy kluczykiem a następnie otwieraj ją też kluczykiem u mnie to zdało egzamin a pózniej kupiłem na allegro pilota od gościa FIRMA DAREK podłączyłem sam no i chodzi żałuje tylko że nie mam żadnych zdjęć z tej operacji

Pozdrawiam
szarybartek

Cytat:
2007-02-01 19:57:28, dziki_barnababa pisze:
samochód mogę jedynie zamknąć pilotem [gdy zamykam kluczykiem świeci mi się "ludzik" i nie mogę odpalić kluski, dopiero po zamknięciu i otwarciu z pilota jest to możliwe]

nie wiem czy doradzę...ale u mnie ten ludzik to świeci się po otwarciu kluczykiem ale tylko wtedy gdy kluczykiem zamknąłem na "dwa razy" do końca ,ale kiedy tylko na "raz" to ludzik się nie wtrąca ....jeśli u Ciebie ludzik wtrąca się już po pojedyńczym zamknięciu to może zresetuj zdejmując klemę ...albo poprostu czekaj 1/2 godziny aż zgaśnie...
pozdrawiam--jerzy1961--