Nagrywarka dvd?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
wstepnie zdecydowalem sie na liteona lub lg ... lg mam 3 napedy i nigdy mnie nie zawiodly czego o np samsungu wspomniec nie moge..

ale w dzisiejszych czasach przestudiowanie all parametrow nagrywarek nie znajac sie na tym to troche przewyzsza moje kompetencje

moglibyscie mi cos polecic jesli ktos jest zorientowany w temacie? do 150-180zł... do 200 jesli bedzie miala opcje wypalania napisow na krazkach.

pozdro i dzieki

hmm ja osobiscie posiadam NEC-a 3520A i nei nazekam jest baaardzo dobry poki co zdnaj plyty DVD mi nie skopcila
teraz juz sa nowsze modele ale taka pewno tez znajdziesz a jesli chodzi o LG to tez nie powiem zlego slowa bardzo ciekawe nagrywarki DVD niestety o LITEonie tego juz nie powiem CD-RW to ejszcze dobre robili ale nagrywarki DVD tragedia wiekszosc wypalonych filmow sie ciela itp wiec ja nie polecam
odemnie jesli co to NEC badz LG

Cytat:
2007-01-31 14:38:43, Jabuszko pisze:
NEC badz LG

Ja mam lg. Nigdy za ta firma nie przepadalem (z wlasnych doswiadczen glownie), ale w przypadku nagrywarki dvd musze przyznac, ze jest fajna, bo... bardzo cicha. I tyle.

Odpusc sobie wszystkie testy predkosci odczytu, opini, ze sie psuja - masz gwarancje 2 lata. Kup ladna i cicha. Innych bajerow sie nie uzywa

asus lub LG ale stawiam na LG

Jak masz kasę to polecam Plextora, jeśli nie to LG.

kupilem lg z lightscribe, fajne parametry no i wszystkie napedy mam lg wiec mi pasuje wizualnie 2 lata gwarancji wiec leje na to co sie z nia stanie

Cytat:
2007-01-31 14:38:43, Jabuszko pisze:
..." tragedia wiekszosc wypalonych filmow sie ciela itp

a mię cholernie intryguje o so chozi z tym sie cieleniem

ciągle myślę czy ...to coś z zoologicznej rozrodczości czy innym leperem , ma jakieś wspólne cechy z nagrywaniem dvd

Cytat:
2007-01-31 21:35:14, Cwikus pisze:
kupilem lg z lightscribe, fajne parametry no i wszystkie napedy mam lg wiec mi pasuje wizualnie 2 lata gwarancji wiec leje na to co sie z nia stanie

no i źle kupiłeś...

najrozsądniejsza, która nie ma problemów z czytaniem płyt to

PIONEER DVR-111

najlepiej kupić najtańszy model z tej serii... droższe mają więcej funkcji, są droższe a różnią się tylko biosem, który można ofkors zmienić

później są nec'ki

ale w tej chwili ten pioneer to najlepsza nagrywarka na rynku

będe niedługo kupował takie 2

pozdro

Kupil to co uwarzal za dobre ;] nie musis mu teraz mowic i martwic chlopaka

Cytat:
2007-02-01 00:42:14, Kolber7 pisze:
no i źle kupiłeś... najrozsądniejsza, która nie ma problemów z czytaniem płyt to PIONEER DVR-111 najlepiej kupić najtańszy model z tej serii... droższe mają więcej funkcji, są droższe a różnią się tylko biosem, który można ofkors zmienić później są nec'ki ale w tej chwili ten pioneer to najlepsza nagrywarka na rynku będe niedługo kupował takie 2 pozdro

z tego co czytalem na cdrinfo to ta nagrywarka wcale nie ma najpochlebniejszych opinii...

z reszta, 2 lata gwarancji - czym ja sie mam martwic? a nagrywarki nie kupilem do czytania plyt bo od tego mam swietny naped dvd ktory przez 2 miesiace nie mial klopotow ani z 1 plyta, a dvd ktore czasami do niego wkladalem zastanawialem sie czy nie wyrzucic ich od razu do kosza...

Cytat:
2007-02-01 11:41:15, Cwikus pisze:
z reszta, 2 lata gwarancji

I to jest najważniejsze, bo za 2 lata i tak będzie to szmelc, a może w międzyczasie wymienisz ją ze 2x na nową.

Cytat:
2007-02-01 11:47:18, piotr_ek pisze:
I to jest najważniejsze, bo za 2 lata i tak będzie to szmelc, a może w międzyczasie wymienisz ją ze 2x na nową.

przy mojej czestotliwosci uzywania to i pewnie z 3x a potem zwrot gotowki i kupi sie blueray'a bo pewnie zejdzie ostro z ceny - a niesamowicie czekam na te nagrywarki bo poki co ceny kosmiczne

Cytat:
2007-02-01 11:41:15, Cwikus pisze:
z tego co czytalem na cdrinfo to ta nagrywarka wcale nie ma najpochlebniejszych opinii... z reszta, 2 lata gwarancji - czym ja sie mam martwic? a nagrywarki nie kupilem do czytania plyt bo od tego mam swietny naped dvd ktory przez 2 miesiace nie mial klopotow ani z 1 plyta, a dvd ktore czasami do niego wkladalem zastanawialem sie czy nie wyrzucic ich od razu do kosza...

trzeba czytać fachową prasę.....

Ujmę to tak... Mój braciszek spędził kilka dni na doborze nagrywarek... czytając różne testy i opinie, ale jak go znam to w wersji angielskiej...

Wybrał tą nagrywarkę... później mówił o necu...

LG miałem nagrywarkę i odtwarzacz DVD.... szmelc.. nie wiem może się poprawili......

w tej chwili mam 4 nagrywarki NEC'a mają dość ładny przelot, nagrywają spoko, ale już niektórych płyt, które wypaliły nie są w stanie odczytać.....

miałem i mam też liteona, w sumie spoko, ale wysiadł i wymienili na nowy.... teraz jest mniej używany...

Płytki z pioneera są odczytywane przez wszystkie odtwarzacze, z neca już podobno mniej potrafi odtworzyć.....

pozdro

Cytat:
2007-02-01 12:21:30, Kolber7 pisze:
trzeba czytać fachową prasę.....

tylko do tego sie odniose bo w reszcie pewnie masz racje - najbardziej fachowym miejscem w naszym kraiku w kwestii nagrywajek zdecydowanie jest cdrinfo.pl, portal istnieje naprawde wiele lat i co najwazniejsze - nie zamieszcza art sponsorowanych co robi wiele wydawnictw prasowych i nawet o tym nie informuje...

a naped LG testuje juz czwarty i zaden mi nie padl od wielu lat (jedna nagrywarka cd-rw lg pracuje juz u mnie 5 lat i ciagle chodzi gladko... o dziwo)...

zastanawialem sie nad pioneerkiem w sklepie, ale byl drozszy. co do neca... to nie jestem przekonany

Cytat:
2007-02-01 13:11:37, Cwikus pisze:
tylko do tego sie odniose bo w reszcie pewnie masz racje - najbardziej fachowym miejscem w naszym kraiku w kwestii nagrywajek zdecydowanie jest cdrinfo.pl, portal istnieje naprawde wiele lat i co najwazniejsze - nie zamieszcza art sponsorowanych co robi wiele wydawnictw prasowych i nawet o tym nie informuje... a naped LG testuje juz czwarty i zaden mi nie padl od wielu lat (jedna nagrywarka cd-rw lg pracuje juz u mnie 5 lat i ciagle chodzi gladko... o dziwo)... zastanawialem sie nad pioneerkiem w sklepie, ale byl drozszy. co do neca... to nie jestem przekonany

tak z ciekawości na PClab poczytałem o pionnerze i całkiem nieźle o nim pisali....

Zresztą jak nie używasz często nagrywary to to LG powinno wytrzymać.... u mnie nagrywarki lekko nie mają

a NECi przynajmniej te które mam naprawdę wiele zniosły..... LiteOn tego nie wytrzymał