Mozna zamontowac wlacznik przeciwmgielnych w miejscu.....

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam!
mozna zamontowac wlacznik przeciwmgielnych w miejscu gdzie znajduje sie wlacznik od ogrzewanie przedniej szyby i jest tam orginalnie pociagnieta instalacja elektryczna??dodam ze w miejscu na przeciwmgielne mam zaslepke i podejrzewam ze nie ma tam pociagnietej istalacji elektrycznej! no chyba ze sie myle
pozdrawiam.

Szybciej będzie pociągnąć nową instalację. Ja tak zakładałem do halogenów.Potrzebny jest jeden przekaźnik (3 zł na allegro) gniazdo przekaźnika (2 zł) gniazdo bezpiecznika (2 zł)i parę metrów przewodu. Będzie to naprawdę lepsze, bo przekaźnik od szyby jest czasowy i pracuje tylko gdy jest włączony silnik a przerabianie tego to jest dopiero rzeźba. A skoro masz instalację do szyby to trzeba ją podłączyć do szyby (albo kupić nową szybę - gdy ta jest spalona) Elektryczna przednia szyba to naprawdę wygoda!!

Cytat:
2007-02-02 17:59:34, cabrio pisze:
witam! mozna zamontowac wlacznik przeciwmgielnych w miejscu gdzie znajduje sie wlacznik od ogrzewanie przedniej szyby i jest tam orginalnie pociagnieta instalacja elektryczna??dodam ze w miejscu na przeciwmgielne mam zaslepke i podejrzewam ze nie ma tam pociagnietej istalacji elektrycznej! no chyba ze sie myle pozdrawiam.

zagore1 wielkie dzieki

Ja koledze radze zajrzeć pod plastiki bo jest bardzo duża szansa że przewód z odpowiednią kostką od przełacznika do skrzynki bezpieczników znajduje sie już w twoim essim.

Do tego orginalny biały przekażniczek z uzywanego essiego coś koło 5 zł i przycisk też 5 zł kawałek kabla od skrzynki do zderzaka i prawie fabryczna instalacja która wyglada schludnie i będzie działac bez zarzutu.

Cytat:
2007-02-02 18:42:42, Remarq pisze:
Ja koledze radze zajrzeć pod plastiki bo jest bardzo duża szansa że przewód z odpowiednią kostką od przełacznika do skrzynki bezpieczników znajduje sie już w twoim essim. Do tego orginalny biały przekażniczek z uzywanego essiego coś koło 5 zł i przycisk też 5 zł kawałek kabla od skrzynki do zderzaka i prawie fabryczna instalacja która wyglada schludnie i będzie działac bez zarzutu.

wielkie dzieki
musze jutro tam zajrzec
pozdro.