Boczne szyby kombi jak sciagnac:)????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam mianowicie szukałem w wielu postach ale niei jest to opisane tak zebym mógł dojsc co do czego chodzii mi o to drodzy klubowicze ze chcem przyciemnic szyby od pasarzerów w kombi i nie wiem jak sciagnac z tyłu szyby wiem ze jest sruba w tym trójkaciku czarnyi co jeszce ??? z góry dziekuje za pomoc

Rozbierałem w tamtym roku tylne drzwi bo zakładałem elektryczne
podnośniki.
Należy:
1. zdjąc korbkę,
2. zdjąc klamkę,
3. zdjąc boczną tapicerkę
4. wyjąc szybę z szyny
5. wyjąc szybę z drzwi i okleic

Cytat:
2007-02-01 14:02:56, piotrek_87 pisze:
witam mianowicie szukałem w wielu postach ale niei jest to opisane tak zebym mógł dojsc co do czego chodzii mi o to drodzy klubowicze ze chcem przyciemnic szyby od pasarzerów w kombi i nie wiem jak sciagnac z tyłu szyby wiem ze jest sruba w tym trójkaciku czarnyi co jeszce ??? z góry dziekuje za pomoc

a ja z kolei pytanie do kolegi zagore1. Jak i gdzie wstawiłes przyciski do elektrycznych szyb???? bo mam okazje podebrac z MONDEO GHIA mk1 praktycznie wszystko i sie zastanawiam czy jest sens.

Pozdrawiam

to ja sie tez podepne pod pytanie kolegi Jumbo. Tez mysle nad elektryka z tyłu. Duzo to roboty jest wogóle załozyc taki bajer?

Sterowanie wszystkimi 4 szybami mam między przednimi fotelami a planuję dorobienie dodatkowych przycisków na tylnych drzwiach podobnie jak ma kolega Borys

Cytat:
2007-02-01 14:28:26, -Jumbo- pisze:
a ja z kolei pytanie do kolegi zagore1. Jak i gdzie wstawiłes przyciski do elektrycznych szyb???? bo mam okazje podebrac z MONDEO GHIA mk1 praktycznie wszystko i sie zastanawiam czy jest sens. Pozdrawiam

A ciezko wyjac szybe z zyny i puzniej ja załzyc a słyszłem ze fiolie dobzre naklejac na płyn do szyb a wy co myslicie na ten temat bo jak przyciemniałem na wode to zrobiły sie małe plamki takie kropki nie kuórzy mówia ze to kamień a ja juz sam nie wiem pozdrawiam

Kupiłem 2 fordowskie silniczki na allegro (chyba od mk4)
rozebrałem mechanizm podnoszenia tylnej szyby
w miejsce mechanicznej zębatki zamocowałem silniczki
przeszedłem używając pinów przez drzwi
i to chyba tyle.

Cytat:
2007-02-01 14:37:28, ruszi pisze:
to ja sie tez podepne pod pytanie kolegi Jumbo. Tez mysle nad elektryka z tyłu. Duzo to roboty jest wogóle załozyc taki bajer?

wystaczy poszukac watku Kombica -cz. 7 KLIK i chyba wszystko jest tam opisane
Co do kompletu z mondeo to bez rozbierania go raczej sie eni obejdzie... Przelacznik na 4szyby elektryczne to tez rarytas (mondeo ma podobny -rozni sie tylko wtyczkami)

Ja mam MKV i założyłem przełącznik 4 szyb od cabrio.

Cytat:
2007-02-01 14:50:45, borys pisze:
wystaczy poszukac watku Kombica -cz. 7 KLIK i chyba wszystko jest tam opisane Co do kompletu z mondeo to bez rozbierania go raczej sie eni obejdzie... Przelacznik na 4szyby elektryczne to tez rarytas (mondeo ma podobny -rozni sie tylko wtyczkami)

wiecie wszytko pieknie ładnei ale to nie jest post o elektrycznych szybach nie wiem czy zauwarzyliscie a co do tego to juz sciaqgnołem i każdemu tylko łatwo mówic a okazła sie tyle zachodu nrwów ze szkoda było sie meczyc ale dzieki za nikła pomoc z waszej strony