Poczyszczeniu przepustnicy krokowy oszalał HELP

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
tak jak w temacie, wczoraj wyczyscilem przepustnice, ustawilem obrotki bo za wysokie byly, a teraz po przygazówce krokowy zwieksza obroty na jałowym i zmniejsza i tak wkoło. Panowie o co chodzi i jak to naprawić. dodam tylko ze przed czyszczeniem tak nie było

masz zle wyregolowane obroty. Poprostu jak schodzi ci z obrotow to ecu przyjmuje ze ma za male obr i krokowy je podnosi a pozniej ponownie obniza i tak w kolko. pewnie obnizyles obroty na przepustnicy ta srubka. Nie wolno regolowac tylko jedna pokrecenie jedna sroba wiaze sie z regulacja srubki przy silniczku krokowym

aha rozumiem, to jutro sie pobawie, tylko jak wkrece srubke w przepustnicy to wtedy obroty nie aluja ale stoja na poziomie 1500 ni nie moge ich niczym onizycz;/

Procedura jest dluga i zawila. 1.sciagnac manual 2. zapoatrzyc sie w miernik elektryczny 3.wziasc cos na uspokojenie 4.poswiecic troche czasu na regulacje. Na ogol za 1 razem sie nie udaje wiec sie nie lam.

Popatrz sobie na stronie Darka ,,Krzyzaka''http://mitsubishifan.webpark.pl/ tam masz procedure regulacji dla dworz typow silnikow.

nom, tylko do g4dj to nie ma;/

Jest ja byk!!!! G4dj=4G15 to ten sam silnik

sprawa obrotow zakończona pomyślnie. Po długich nerwowych probach ustawienia obrotów na jałowym postanowilem ze odkrece to kółko na ktorym nawinięta jest linka i sprawdze czy z nim wszystko ok. Ku mojemu ździwieniu okazało się, że ta sprężyna co tam jest była cała zaśniedziala i gdy probowalem ją wykrecić obroty wcale sie nie zmieniały(były za wysokie i dlatego krokowy szalał) i stąd moje problemy z regulacją, ale jak wspomniałem ta sprawa sie już mnie nie dotyczy
a Dzis bedac na CPN poczułem smród gumy w moim aucie, nie wiem czy cos mi sie przypadkiem nie fajczy bo nie pierwszy raz mi sie o przydarzyło