Plastik na tylnej "klapie" kombi...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam...
czy ma ktoś fotkę jak wygląda element do mocowania listwy plastikowej nad rejestrację w kombi - oczywiście tył...
u mnie zaczęło to wypadać i jak rozebrałem to okazało się że jest straszna "partyzantka" zrobiona. Chce to zrobic dobrze i "oryginalnie" ale nie wiem jak powinny wyglądać te mocowania....
prosze o pomoc

listwa jest przykręcona 4 nakrętkami>
Trzeba ściągnąć tylny plastik, odkręcić nakrętki wyjąć plastyk, włożyć nowy i przykręcić

Cytat:
2007-02-04 12:38:00, Hetmann pisze:
witam... czy ma ktoś fotkę jak wygląda element do mocowania listwy plastikowej nad rejestrację w kombi - oczywiście tył... u mnie zaczęło to wypadać i jak rozebrałem to okazało się że jest straszna "partyzantka" zrobiona. Chce to zrobic dobrze i "oryginalnie" ale nie wiem jak powinny wyglądać te mocowania.... prosze o pomoc

to jak wygląda listwa to wiem....
ale chodzi mi o to czy w tej listwie powinny być "zatopione" sruby i tylko przykręca się nakrętkami czy też jest tam coś takiego jak kołki rosporowe - czyli plastik w listwie i przykręca sie wkrętami???

Konkretnie chodzi mi o elementy mocujące jak wygladaja w oryginale (śruby? )

te śruby wkręca się w ten plastik , on ma tam gwint (kiepski bardzo, szczególnie w czarnych plastykach) , u mnie tez odpadało sklejałem to na goraco silikonem ale na długo nie pomagało , była okazja i wymieniłem na chrom - tam jakby lepiej to jest zrobione

dzięki z info...
gwint??? u mnie nie ma po nim śladu ale właśnie wsadziłem tam śruby... na coś w stylu pksiliny... jak bedzie zobaczymy

ui mnie tez nie bylo tam gwintu.. 3 sruby po prostu wypadly z niego.. ja zrobilem tak ze po prostu wyjalem ten czarny plastik razem z zamkiem tylnej klapy no i przy okazji wycieraczka zaspawalem dziury,szpachla lakier i jest malinka wyglada duzo lepiej niz seria i nic nie gnije przy okazji

a w chromie jest tak ze ta listwa ma wystajace sruby i przykreca sie tylko nakretka