Troche z innej beczki -> Neostrada

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Co ma się zmienić w regulaminie neostrady?

Zobacz sobie na to: http://netia.novem.pl/dlaczego[addsig]

Aktualna zmiana w neostradzie jest taka
http://www.tp.pl/prt/pl/o_nas/serwis_prasowy/informacje_prasowe?_a=610557

w koncu bedzie mozna poszalec bez limitu!!

To było do przewidzenia, jak tylko Netia wprowadziła usługę Net24 dla abonamentów Telekomunikacji Polskiej. TP musiała szybko wprowadzić zmiany, aby uatrakcyjnić własną ofertę szerokopasmowego dostępu do internetu!

Mam liveboxa i 512 kb na 24 mies. za 5 miesięcy wskakuje z abonamentu 33 zl na abonament 66 zł przez 12 miesiecy do tego uzywanie liveboxa po 10 zł to daje 78 zł brutto za 512

Pisze rezygnacje i wezme z netii 1 mb za 64 zl na 12 miesiecy

Jesli ktos ma jakies uwagi to bede wdzieczny

a czy przypadkiem TPSA nie będzie chcieć jakichś pienięddzy za utrzymanie lini? bo dobrym rozwiązaniem jest zrezygnowac z tel. domowego na kozyśc koma

Cytat:
2007-02-03 14:04:35, erni_84 pisze:
a czy przypadkiem TPSA nie będzie chcieć jakichś pienięddzy za utrzymanie lini? bo dobrym rozwiązaniem jest zrezygnowac z tel. domowego na kozyśc koma

38 zeta za dzierzawe lacza.

Cytat:
2007-02-03 14:04:35, erni_84 pisze:

Ma być, albo już jest wprowadzony taki przepis prawa telekomunikacyjnego, który mówi, że operator musi na życzenie klienta doprowadzić mu linię tylko na potrzeby internetu. Oczywiście bez prawa pobierania abonamentu z jej utrzymanie. Na takiej linii nie będzie możliwe dokonywanie połączeń telefonicznych. Natomiast w tej chwili abonenci TP, którzy zdecydują się na Net24 na pewno muszą płacić TP abonament + to co "wygadają".

jerico, przybliż proszę ten przepis. Osobiście staram się w miarę na bieżąco śledzić ustawodawstwo w tym obszarze i nie spotkałem sie z takim projektem.
Bo ja mam nieco inne dane, przynajmniej z UKE. Ale tam zazwyczaj jest nieco do tyłu...

Może trochę na wyrost użyłem słowa "przepis" czytałem chyba w Chipe o dostosowaniu polskiego prawa telekomunikacyjnego do unijnego. W artykule autor wspomniał, że bodajże od lutego operatorzy telefoniczni wprowadzą rozgraniczenie usług głosowych od szerokopasmowego dostępu do internetu. Oczywiście ze względu na obecny monopol TP, autor skupiał się na Neostradzie. Wyraźnie podkreślał, że Unia sprzeciwia się aby korzystanie z ADSL pociągało za sobą konieczność opłacania dodatkowego abonamentu.

No to ja już nie wiem, bo UKE na gwałt każe nam robić wycenę utrzymania portu dla celów interkonektu internetowego.

niestety o tym sie tylko mowi
w naszym kraju to normalne.......
tak samo jak trabili w mediach o operatorze, chyba z Chin, w kazdym badz razie z tamtych okolic i na tym sie skonczylo. Pisali tylko w gazecie, ze jak ten operator wszedl na rynek w angli to rozmowy poszly 6-krotnie w dol... nie wspominajac juz o jego kapitale, ktory przekraczal tepse i wszystkich komorkowych razem wzietych kilkakrotnie......
ale co tam...... mamy za to dwie kaczki dziwaczki, don leppera i mistera giertycha.........zyc nie umierac

Czyli jak rozmumiem z podanych linkow ponizej wynika ze neostrada przyspiesza, oraz znika limit transferu za ta sama cene??

Jeśli tak to bedzie to jeden z najlepszych dostawców w Polsce.

Ponieważ w odróżnieniu od np. Neti gdzie takze nie ma limitu pobierania danych bedzie dynamiczny adress ip, co oznqacza z kolei bezkarne pobieranie danych z serwisów Rapidshare, megaupload, oraz innych które po pobraniu okreslonej ilosci danych blokuja dostep komputera o ip...

Wystarczy wznowic polączenie w neo nie ma problemu, w internecie neti tego nie zrobisz, musiz sie meczyc i szukać programow do zmiany ip.

A pozatym mam juz 3cia umowe o internet i place za 1 mb 69 zl,
(umowa 2 letnia) nie będę skąpil 10 zł.

Cytat:
2007-02-03 19:18:55, Lasqs pisze:
Czyli jak rozmumiem z podanych linkow ponizej wynika ze neostrada przyspiesza, oraz znika limit transferu za ta sama cene?? Jeśli tak to bedzie to jeden z najlepszych dostawców w Polsce. Ponieważ w odróżnieniu od np. Neti gdzie takze nie ma limitu pobierania danych bedzie dynamiczny adress ip, co oznqacza z kolei bezkarne pobieranie danych z serwisów Rapidshare, megaupload, oraz innych które po pobraniu okreslonej ilosci danych blokuja dostep komputera o ip... Wystarczy wznowic polączenie w neo nie ma problemu, w internecie neti tego nie zrobisz, musiz sie meczyc i szukać programow do zmiany ip. A pozatym mam juz 3cia umowe o internet i place za 1 mb 69 zl, (umowa 2 letnia) nie będę skąpil 10 zł.

Netia też ma dynamiczny IP
BTW
Jestem abonentem Netii od 7 lat, Net24 mam od chwili jego wprowadzenia (druga umowa na 2 lata) i w tej chwili za łącze 1Mbits płacę 69zł (netto). Dla porównania cennik dla abonentów którzy zamówili usługę przed 19.06.2006. Cena - 140zł (netto). Także za przedłużenie umowy 50% rabatu !

[ wiadomość edytowana przez: jerico dnia 2007-02-03 19:59:56 ]