MotoNews.pl

126p - problem z radiem

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich!!
Postanowiłem zmienić radio w samochodzie i mam w związku z tym mały problem. Czy wie ktoś może jak wyjąć to radio Blaupunkta z Eleganta:

Zdjęcie z tyłu:

Tą nakrętkę z podkładką z tyłu radia wykręciłem ale nadal coś je trzyma z lewej strony i nie wiem co to jest. Prawa strona radia jest luźna ale lewa jest jak "przyklejona". Czy można to jakoś wyjąć bez rozkręcania tych wszystkich plastików. Poprzedni właściciel twierdził że dostał to radio jak kupował samochód w salonie.

kieszenie w ktorej radio siedzi ma z boku blokowania zeby do przodu nie wyjechało... normalnie sa klucze takie płaskie blaszki do wycigania... zobacz czy ich nie masz albo wez od tego drugiego.. albko kawał jakisjes ciekiej blaszki zeby wycignac je z tych zaczepów w gruncie rzeczy prosta sprawa... powodzenia

Niestety żadnych kluczy - blaszek do tego radia nie mam. Próbowałem za pomocą metalowego kawałka blaszki i nic, nadal się trzyma. Porobiłem kilka fotek z tyłu i ono jest chyba inaczej mocowane niż jak pisze karol13. Z boków nie ma żadnych zaczepów. Są takie 2 od spodu radia. Z prawej jest luźny bo można poruszać radiem na boki i w góre ale z lewej to coś je trzyma. Kilka fotek:
prawy bok:

blaszka z prawej strony (luźne):

lewy bok:

blaszka która chyba trzyma z lewej strony:

Nie mam już pomysłu jak to g$#no wyjąć. Na siłe nie chce wyleźć a nie chce przesadzać żeby nie połamać plastików. Od strony panelu blaszke można wsadzić jedynie od spodu bo z boków sie nie da.
Ma ktoś jakiś pomysł na to??