Licznik po rozbiórce

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Wiem ze gdzies bylo to poruszane ale nie moge znaleźć(za duzo tego). Musze rozkrecic licznik w MK VII i wyjąć licznik i wskaznik poziomu paliwa i temp. Chodzi mi o to czy licznik trzeba potem kalibrować?? Pozdro. (Jesli znajdziecie cos na forum podżućcie linki thx)

rozkładanie licznika na części pierwsze jest opisane w Tuningu przy okazji zmiany podświetlenia zegarów.

o tutaj

Tak tylko tam nie trzeba wskazówek wujmowac,a słyszałem ze jak sie sciaga wskazówki to trzeba skalibrowac licznik. Tylko czy to prawda??

Jak już wyjmiesz zegar z obudowy wyjmij bolec na którym opiera sie wskazówka kiedy silnik jest wyłączony, wtedy spadnie jeszcze niżej. Zaznacz to miejsce ołówkiem przed wyjęciem wskazówki i jak później założysz tak samo nie będzie problemu. Jeśli nie było to napisane w poradach dla MK7 to w MK5 chyba bo na pewno czytałem to gdzieś na forum

ja robilem sobie biale zegary a wskazowki poprawialem 3 moze 4 razy

prawda

Raczej jakbys nie podchodzil do tematu, jakbys nie wyjmowal, czy zaznaczal przed rozkreceniem to i tak nie jestes w stanie za pierwszym razem uzyskac prawdziwych/oryginalnych wskazan. Najlepiej po zmontowaniu licznika podlaczyc zegary do auta i trzymajac w pozycji takiej jak beda pozniej zamontowane, rozgrzac silnik do zalaczenia wentylatora i wcisnac ta wskazowke w odpowiednim polozeniu (wczesniej nalezy sprawdzic przy jakiej temp. sie zalacza) nastepnie wcisnac w odpowiedniej pozycji poziom paliwa, przy zapalonym silniku wcisnac takze wskazowke obrotomierza i najwiecej zabawy bedzie z predkosciomierzem ale tez sie da.

powodzenia

[ wiadomość edytowana przez: BUGZ dnia 2007-02-03 23:41:29 ]

bugz tak jak mowisz nic inaczej

a ja mialem kilka licznikow i wiem ze nie wskazuja tak samo. na jednym jade ponizej rezerwy paliwa, na drugim mi raz zabraklo. temperatura tez inaczej pokazuje.

wazne zeby cos pokazywaly budziki, dokladnoscia to one nie grzesza.

Bugz dobrze gada

Czasem mu sie zdarzy

Ok. Założyłem dzisiaj budziki i tak prędkościomierz działa tak jak działał, obrotomierza nie mam, temperatura hmm sprawdze potem tylko paliwo.. ustawiłem ja tak jak wskazywała przed wjeciem budzików, a jak odpaliłem to opadła do 0,wiec na zapalonym dałem tak jak była poprzednio i stoi. Tylko jak dam na połowe to też stoi na połowie Czy to dopiero bedzie wskazywac prawidłowo jak zatankuje czy jak??

[ wiadomość edytowana przez: Lukas_power dnia 2007-02-04 09:47:24 ]

up

Wszystko bedzie ci dzialac tak jak dzialalo, kwestia bedzie w tym ze jak zdejmiesz wskaowke i dobrze nie oznaczysz jej poprzedniego polozenia bedzie cie ona oklamywac, tak jak predkosciomierz tak i wskaznik paliwa czy temp. .

wskaznik paliwa - ustaw wskazowke naodpalonym tak jak miales przed zdjeciem jej - bedzie ok
temperatura - hmm - ja ustawialem w momencie wlaczenia wentylatora - pamietalem przy jakiej skali sie wlaczal przed zdjeciem wskazowek i pozniej na odpalonym czekalem az sie wlaczy i tez wskazowke tak ustawilem