Problem z odpalaniem

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam Fakt ze to nie jest fotrum Citroena berlingo ale zawsze moglem liczyc na wasza pomoc. Mam taki Problem. Kiedy rano odpale 1.9 D to slysze jakies medalowe stukanie,ktore po czasie zanika.dodam jeszzce ze jak jest po nocne odpoczynku to troche cza go krecic.Problem ten powstal po wymianie paska rozrzadu.Jednak wczesniej mialem rowniez problem z odpalaniem bylo trzeba dlugo krecic,jednakze po odpalu na poczatku troszeczke przeplatal(nierowna praca).Pomocy co sie porobilo w tym silniku.Jestem wdzieczny za pomoc

to jest silnik reno albo perzota??

citroena.mozliwe ze taki sam chodzi w peugocie.rok produkcji auta to 2000

no cuż wygląda na zawory, chyba każdy przyzna. no i zgadza się ten rozrząd. ale czy to normalne na nowym rozrządzie tego Ci niepowiem

ale powiedz czy moglem przesunac wal o zabek lub dwa??Auto wtedy bedzie dalej palic??jak dojsc o ile sie pomylilem.

raczej wyczół byś brak mocy i mulenie przy dodawaniu gazu. Niech się wypowiedzą znawcy

[ wiadomość edytowana przez: on-driver dnia 2007-02-05 21:35:17 ]

ale tylko wymienialem pasek rozrzadu.

a jak się mają łożyska na wałkach??

[ wiadomość edytowana przez: on-driver dnia 2007-02-05 21:38:40 ]

nie sprawdzalem tego..ale powiedz czy jak bym zle ustawil pasek razrzadu na zebach to tez tak sie pierdziulil

ciężko mi powiedzieć. Muj kumpel miał cangoo benzyne tyle że firmową i nikt o nią niedbał. w pewnym momencie pasek był już tak ztrawiony że przesuną się o pare ząbków a w efekcie brak mocy i mulenie (no i remont kapitalny). Radził bym sprawdzić rozrząd dla spokoju snu ale dla uspokojenia powiem że dizelek musi troche poklekotać. Może to sprawa łożyska i naciągnięcia paska?? tego tagże niejestem w stanie Ci powiedzieć