MotoNews.pl

AUDI 100 2.5TDI 94r. kupic?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mysle intensywnie nad zakupem tego samochodu wiec chcialbym zapytac posiadaczy tego auta czy warto go kupic, czy 2.5 tdi nie bedzie pozerac mojego portfela,jakie moga byc najczestsze usterki (o ile audi moze takie miec) i na co patrzec przy zakupie tej fury? BUDZET 10.000pln i musze dobic to 10tys pln ze wszystkimi oplatami (no ewentualnie 11tys pln)ale wiem ze jest to mozliwe nawet jesli auto byloby sprowadzone...
ps. czy to autko wbija w fotel??? z reszta przesiadka ze starego FSO POLONEZ 1.5 88r.( ktory fabrycznie mial miec 82KM z ktorych z czasem pewnie ze 30% pouciekalo )na turbodoladowane 115konne audi dla mnie i tak bedzie wbijac w fotel
prosze o opinie kierowcow tego modelu
pozdrawiam

znajomy ma takie 2.5 tdi 115KM tylko ze 92 i co dziwne ma skrzynie 6-ke
przejechane ma 360tys km ale fajnie sie tym jezdzi stawał z leonem 1.9 TDI 110KM z 2005 roku i leon wymiekał...
co do ekonomi to nie wiem nie pytalem a pozatym autko ma od niedawna przyprowadzil z belgi ale duzo palic nie powinno bo podobny silink w transportrerze 2,5TDI 102KM pali 7,5-10
slyszalem ze o rozrząd trzeba dbac bo czesto paski szczelaja i jak w wiekszosci silników vw bezkolizyjny nie jest...
o ile dobrze pamietam 0-100 ma równe 11s
v max nie wiem ile ale 180 jechalismy na 6-ce to mial 3500rpm

Palic powinien w granicach 8 litrów bynajmniej tak pokazuję w A6 z własnie 115 dieslem z 95r. Jeżeli chodzi o przyspieszenie to jest dośc dobrze, bo jak wiadomo diesel ma lepszą elastycznośc i te 115KM są lepiej odczywalne niż miałaby to byc benzyna. Wpradzie dla 130 konnego passata nie dorówna ale przepaśc jest między nim a 90KM w np 80

Cytat:
jakie moga byc najczestsze usterki (o ile audi moze takie miec)

Auto super, najczęstszą usterką jest pól miliona km na liczniku i wynikające z tego zużycie. Ceny serwisu Audi powalają na kolana.

Z mojej strony,
zorientuj się ile kosztują części do audi w porównaniu z innymi autami, a będziesz wiedział.
W tych rocznikach i z tym przebiegiem naprawdę wszystko może się zdarzyć.