Sprzeglo???Accent98

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak wygląda sprawa z trwałością sprzęgła. moje auto ma 110 000 km (Accent 98r.). Kiedyś w serwisie powiedziano mi, że między 100 a 130 tys km trzeba wymienić? Pojawiło się tak jakby dziwne szarpanie samochodu w trakcie ruszania z 1-go biegu. Poza tym czasem jedynka i wsteczny nie wchodzą za pierwszym razem. Trzeba puścić sprzęgło i wcisnąć jeszcze raz.
A i jeszcze jedno. Podobno miska olejowa też może być do wymiany, bo rdzewieje. Czy też mieliście takie problemy?

Mój accent 1996 1,5 ma 132000 tysiące i już myśle o zmianie sprzęgła bo wyraźnie się ślizga do tego także czasem nie wchodzi mi wsteczny za pierwszym razem - nie wiem czy to zależy od sprzęgła ale licze na to że sie poprawi po wymianie.

Jakiej firmy sprzęgło powinienem kupić ??

Czy accent-y mają różne modele (średnice) sprzęgieł, jak to zprawdzić ??

Komplet sprzęgła to sprzęgło, docisk i łożysko czy tak ??

Cytat:
2007-02-06 14:39:43, mieszko1978 pisze:
Mój accent 1996 1,5 ma 132000 tysiące i już myśle o zmianie sprzęgła bo wyraźnie się ślizga do tego także czasem nie wchodzi mi wsteczny za pierwszym razem - nie wiem czy to zależy od sprzęgła ale licze na to że sie poprawi po wymianie. Jakiej firmy sprzęgło powinienem kupić ?? Czy accent-y mają różne modele (średnice) sprzęgieł, jak to zprawdzić ?? Komplet sprzęgła to sprzęgło, docisk i łożysko czy tak ??

Ja przy wymianie sprzęgła zostawiłem kupno warsztatowi poniewaz bałem się akcji tego typu, że zaoszczędze 100 zeta i przyjdzie paczka z czymś co nie pasuje i zacznie się zabawa z odsyłaniem a ja następnego dnia wyjeżdzałem... Nie wiem jak do Ciebie ale do mojego koszt wszystkiego z nowym kompletem to wyszło ok 600 zeta ale po zdrowym rabacie w warsztacie

Moj ma 125 tys km i sprzeglo pieknie dziala (jak na ten Hyundaia). Wczesniej uzytkowany przez kobiete Wsteczny czasem tez nie chce wejsc ale co z tego ? To juz raczej przypadlosc modelu. Wszystko zalezy od techniki jazdy. Sa specjalisci co zalatwia sprzeglo po 40 tys

W kazdym aucie miska rdzewieje. Jest bardzo nisko, czesto nia gdzies sie zahaczy wiec farby na niej juz niewiele i ruda sie rozwija. Musisz sprawdzic jak to wyglada. Obstukac cala miske i jak jakis dzwiek sie tobie nie spodoba albo srubokret robi dziure to niestety do wymiany.