MotoNews.pl

Pęknięta szyba

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam problem, pękła mi szyba przednia ( warstwa od wewnątrz) . Czy musze ją już wymienic czy jest jakiś sposób by ją naprawic ?. W firmie poinformowali mnie że sklejenie kosztuje 100 zł ( bez gwerancji powodzenie ) lub nowa 330zł z montażem . Czy istnieje możliwośc samodzielnej naprawy.Prosze o info.

o szybach to watkow bylo "milion" ...

albo kleisz w zakladzie albo wymieniasz... albo jezdzisz z peknieta az Cie nie zatrzymaja...

Pozdr.

Fotki Szyby :

Witam.
jestem szczesliwym posiadaczem nowej szybki czolowej (sponsor - link4 ---polecam).
Nie zastanawiaj sie naprawiac za 100 czy nowa za 330 - tylko nowa , masz gwarancje na szybe 1 rok a na montaz dozywotnio , ja nie moglem sie do nowej przyzwyczaic - stara byla normalnie wypiaskowana

pozdrawiam

a ja sie nie zgodze... polatali mi szybke... i co... nico... 50tys aut przejezdzilo a teraz kolejke kilkanascie u nowego wlasciciela i trzyma...
tata z 406tce... tez latal... a nie wygladalo to dobrze... i rowniez trzyma... robil jedna poprawke... ale to juz gwarancyjnie za free...

takze tansza opcja jest rowniez oki

Myśle, że w przypadku przedstawionego uszkodzenia łatanie nie ma sensu... zresztą nie wiem czy ktos się w ogóle podejmie... w Jaan łatają tylko małe uszkodzenia... max chyba 3 cm, jak nie mniej...

Ja nową szybę miałem za 250 zł z wymianą i przeklejeniem naklejki gratis

Wymieniałem bo stara miała mnóstwo mikrorys jazda po zmroku była tragedią...

po zmianie, tak jakby bez szyby jechać... taka przejrzysta się zrobiła

czytałem, że nowe tanie szyby są miękkie i po roku jeżdżenia są bardziej porysowane niż 10 letnie oryginały - prawda to?

Cytat:
2007-02-07 23:46:06, Robert_S pisze:
czytałem, że nowe tanie szyby są miękkie i po roku jeżdżenia są bardziej porysowane niż 10 letnie oryginały - prawda to?

moja szyba ma na bank rok, jakieś 70 kkm na pewno w trasie, nie zauważyłem żeby była porysowana za bardzo

mam NordGlass. dobry jest jeszcze Pilkington. Natomiast nie polecają HS Laminated

pozdro

Cytat:
2007-02-08 10:31:30, Kolber7 pisze:
moja szyba ma na bank rok, jakieś 70 kkm na pewno w trasie, nie zauważyłem żeby była porysowana za bardzo mam NordGlass. dobry jest jeszcze Pilkington. Natomiast nie polecają HS Laminated pozdro

Navi ma skrajnie inne, ZŁE doświadczenie...chyba chodzi właśnie o NordGlass
...już to pisał (ino se nie mogie wspomnieć w którym wątku )

Krzysztof!...odezwij siem

Cytat:
2007-02-08 10:31:30, Kolber7 pisze:
Natomiast nie polecają HS Laminated pozdro

A tak z ciekawości co na temat tych szybków mówią?? Bo cuś mi się zdawa, że mi własnie taka wsadzili ze dwa miechy temu.

Cytat:

Chyba prawda.
Najłatwiej to sprawdzić w zimie, usuwając "drapaczką" lód z szyby . W Tipo wymieniłem przednią szybę na chyba NordGlassa (laminowana) i po 1 zimie miałem ją już pięknie porysowaną od drapaczki .
Tej samej drapaczki używałem jeszcze na starej oryginalnej szybie i tam nie zostawiała żadnych śladów na szybie.

Teraz kupuje odmrażacz w płynie za 8zł i starcza mi na całą zimę i pół następnej (mówię o poprzedniej, bo w tym roku trudno nazwać to zimą).

Cytat:
2007-02-08 10:46:37, bogdan1 pisze:
Navi ma skrajnie inne, ZŁE doświadczenie...chyba chodzi właśnie o NordGlass ...już to pisał (ino se nie mogie wspomnieć w którym wątku ) Krzysztof!...odezwij siem

Potwierdzam