Zapalająca się zółta ikonka silnika-auto z lpg - co to jest?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
podczas jazdy czasem zapala mi się żółta ikonka silnika na tablicy rozdzielczej. potrafi tak kilka razy w ciagu dnia, a potem przez dwa tygodnie spokój...auto ma lpg,słyszałem, że może mieć to związek z instalacją gazową, ale nie jestem pewien. ogólnie wszystko ok, tylko ta kontrolka mnie irytuje.

jeśli ktoś orientuje się w temacie, proszę o pare słów na ten temat, będę wdzięczny.

pozdrawiam

mozliwe ze zle wyregulowana instalka, sprawdz sobie kog bledu i bedziesz wiedzial, jak to sie robi szukaj w wyszukiwarce

Było o tym wiele razy, spokojnie możesz olać tą kontrolkę i moja rada zmień stację z gazem.

Tu troche info

Poprostu jeżdzić i tyle

Mi też sie od czasu do czasu zapalała kontrolka CHECK ENGINE na LPG (instalka AUTRONIC) ja to wyeliminowałem w następujący sposób.

1. Odłączyłem zawór EGR a właściwie zaślepiłem kulką z łożyska przewód podciśnienia od EGR-a tak jak to pisało w jednym z postów na forum.

2. Zmieniłem czasy emulacji sondy lambda w ustawieniach komputera instalacji gazowej (na zdjęciu poniżej czas górny i dolny emulacji sondy ustawiłem na 500)

i już się kontrolka nie zapala na LPG