Moja lantra raz chodzi dobrze a raz nie???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Panowie, nie mam już siły... ostatnio codziennie grzebie przy moim aucie i sprawdzam wszystko po kolei... swiece kable wtryski czyszczenie przepustnicy regulacja obrotow, sprawdzalem kondensatory w ecu itd itp cisnienie w cylindrach luzy zaworow...
wczoraj czyscilem kopułkę... a auto raz ciagnie jak wsciekłe a raz lapiue mula przy obrotach 1000-2800 i wogole wolno sie wkreca na obroty... macie moze jeszcze jakies pomysly?

jakosc paliwa?

raczej nie, bo tankuje zawsze na jednej stacji. to zalezy kiedy wsiade do auta raz ma moc i nie szarpie a zazwyuczaj dzieje sie tak jak predzej napisalem;/

skoro wszystko sprawdziłeś i nic nie pomaga to zmień auto - szkoda nerwów.

BTW
Twój opis wskazuje na zalewanie paliwem ( lejące wtryski lub gówniana iskra )

moze czeka cie regeneracja wtrysku paliwa bo to tez moze miec taki wplyw na razie zalej czyscidla do wtrysku i zobacz czy pomoze w wielu autkach to stosowalem i pomagalo bo jakosc paliwa w Polsce pozostawia wiele do zyczenia

wtryski sprawdzalem, tzn idzie idealna mgielka od samej koncowki wiec mysle ze sa sprawne, jeszcze nie wymienialem filtra paliwa wiec to zrobie i pojade do magika zeby zaplon poprawil, bo jak mi ustawial to nie masowal aparatu tym kabelkiem co kolo niego wisi. a wiec moze zle ustawil. pozdrawiam