MotoNews.pl
5 Wytłumienie klapy silnika / brak??? (174582/45) - PT

Wytłumienie klapy silnika / brak???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cześć,

Czy w swoich samochodach macie na klapie silnika wytłumienie?
Ja w swoim nie mam (MKVII 1.6 Zetec, kombi, 2000r) i zastanawiam się czy powinienem je mieć czy też nie.

Czy ma ktoś pojęcie jak wpływa takie wytłumienie na hałas wewnątrz samochodu?

nie mam, a mam hatchback'a z 1998r
akurat na warkot silnika w srodku nie narzekam, bardziej ja ciagle stuki, huki i piski z zawieszenia ;/

hb 1991 i mam...

ale sie podepne z pytaniem:
Czym je zestapic zeby lepiej wyciszało ??
Milo by bylo gdybym w srodku w aucie deko mniej słyszał...

1991 3D i mam wytłumienie pokrywy ...

ja nie miałem ale sobie kupiłem

1,6 zetec 1996 r. jest wygłuszenie. Ale w drugim samochodzie mi szczury albo wiewióry zżarły i też nie wiem czym to zastąpić...
Z tego co wiem to wygłuszenie jest także izolacją termiczną. Bez niej jak stoisz w korku to maska się rozgrzewa, potem ruszasz i pęd powietrza ją chłodzi i tak w kółko. nie jest to zdrowe dla lakieru i blachy.

[ wiadomość edytowana przez: zlapmnie dnia 2007-02-07 22:55:14 ]

ja ne mialem ale dokupilem i bylo zdeczka ciszej

mk7 '95 hatch , wytlumienie obecne

rs'92 - wygluszenie na masce mam, ale cale lato jezdzilem bez i jakos roznicy nie slyszalem...

cabrio 93 silnik 1,6/16v mam wygluszenie

MK5 1,6 Efi 90r - mam wygłuszenie orginalne. Trochę jest ciszej,ale lepszy efekt daje wygłuszenie matami kabiny (drzwi i pod kokpitem) oraz dołożenie wygłuszenia do przegrody silnika.

1,3 98 golas, jak sie mozna domyslac nie było, ale pasuje ta z mk5 bo taka załozyłem specjalnie róznicy nie słysze...

a gdzie i za ile można kupić?
Cytat:
2007-02-07 22:50:04, mss pisze:
ja nie miałem ale sobie kupiłem

Cytat:
2007-02-08 13:10:17, Marcin2M pisze:
a gdzie i za ile można kupić?

spytaj kolegów sprzedających w dziale ogłoszeń, lub na allegro. Cena to 30-70pln. Najlepiej kupuj od razu ze spinkami do mocowania.