MotoNews.pl

Moduł zapłonowy... Co jest...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Hmm

Wymienione wszystko...

Cewka zapłonowa, cewka impulsatora, świece 4 miesiace, kable 2 miesiące, kopułka nowa, palec nowy... A auto dalej robi jazdy...

Wczoraj nagle zaczął pracować na 3 gary po zmianie na benzynę zdechł i nie zapalił... Podobne akcje w ostatnim czasie już mu się zdarzały... Iskra jest, paliwo również...

Co się dzieje ???

Dodam, że jechałem z 7 km po niezłych muldach w śniegu... Brak styku... Czy cholerny moduł ?

Jak moduł pada, to nie ma iskry czy jak ?

Cytat:
2007-02-09 13:30:29, Zoltar pisze:
Hmm Wymienione wszystko... Cewka zapłonowa, cewka impulsatora, świece 4 miesiace, kable 2 miesiące, kopułka nowa, palec nowy... A auto dalej robi jazdy... Wczoraj nagle zaczął pracować na 3 gary po zmianie na benzynę zdechł i nie zapalił... Podobne akcje w ostatnim czasie już mu się zdarzały... Iskra jest, paliwo również... Co się dzieje ??? Dodam, że jechałem z 7 km po niezłych muldach w śniegu... Brak styku... Czy cholerny moduł ? Jak moduł pada, to nie ma iskry czy jak ?

moduł wzmacnia słabiutkie sygnały indukowane w ceweczce impulsatora i podaje je dalej do kompjutra.
Jeśli przy próbie odpalenia masz iskrę - lub łatwiej - jeśli obrotomierz coś pokazuje to raczej przyczyna tkwi gdzie indziej.

A jakie kable kupiłeś? Ja chyba bym się im przyjrzał z bliska

Gówniane Sentechy.

Mają 3000 km.

Jeden chyba świecił

Jak jest iskra i paliwo (iskra na swiecy ?) to sprawdz rozrzad, nawet nie probuje gdaknac ?

To na 100 % coś z elektryką.

Rozrząd wykluczam.

A jak swiece wygladaja ? moze go zalewa ?

Co bedzie gdy kabel od cewki do aparatu bedzie trefny ?

Mialem podobna jazde, chodzil na 2 gary i gasl az padl i wymiana tego kabla pomogla...

Swiece beda nowe i kable rowniez

Nie bedzie iskry na przewodach do swiec.