| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
on-driver Sympatyk FEFK Corrado Wrocław | 2007-02-10 21:00:46 ciężka sprawa w zime z gazem. wiem bo mam. Po pierwsze gazowniki cierpią na częstą wymiane filtrów-gazu, powietrza oraz trzeba zpuszczać syf i czyścić kroczek bo się na naszym gazie troche tego zbiera, ale to się robi przed regulacją bo jeśli zrobisz po to itak trzeba będzie wyłożyć znowu 5 dyszek na reg.
po drugie, w zależności od inst. gazowej do rozlegulowania może dojść np. przy odłączeniu aku. albo mocnym wyładowaniu. Ale z tym mają problem te najstarsze generacje lpg. Trzeba też częsciej wymieniać świece_ odpowiednie do gazu to świece z jednym iskrownikiem, i co bardzo ważne z mniejszą przerwą. ja właśnie wymieniłem na japońskie 0,8 mm i śmigają jak wariaty(o niebo lepiej) I ostatni uwaga to taka że trzeba jednak zwracać uwage gdzie się gaz tankuje. polecam shella Tyle rad od gazownika 1,4 8v pozdro ![]() [ wiadomość edytowana przez: on-driver dnia 2007-02-10 21:02:52 ] |
didoxxl Opel Cieszyn | 2007-02-10 21:09:26 Ja tankuję zawsze na auchanie ale gaz z auchana jest z ORLENu wiec nie powinno byc chyba problemu ... |
didoxxl Opel Cieszyn | 2007-02-11 07:18:09 To pojade tym razem do jakiegos gazownika w Cieszynie , zobaczymy jak on mi to ustawi, bo tamten w Jastrzebiu dobrze ustawił ale coś tracą się te ustawienia... |